Written by 3:43 pm Επιστημονικά Νέα, Κλινικά Περιστατικά

Ο προγναθισμός αντιμετωπίζεται καλύτερα σε νεαρή ηλικία

Ο προγναθισμός αντιμετωπίζεται καλύτερα σε νεαρή ηλικία

Gothenburg, Σουηδία:  Η έρευνα που διεξήχθη από την Ακαδημία Sahlgrenska διαπίστωσε ότι τα παιδιά με σοβαρό προγναθισμό έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στις διαδικασίες προσαρμογής όταν τα δόντια τους διορθώνονται σε νεαρή ηλικία.
Εστιάζοντας στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 14 ετών, των οποίων τα χείλη δεν κάλυπταν τα δόντια τους, ο στόχος της έρευνας ήταν να διερευνηθούν και να περιγραφούν οι εμπειρίες από τη θεραπεία στην προ-εφηβική ηλικία, να συγκριθούν οι κοινωνικές συνθήκες, να αποδειχθεί η κλινική αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα και να αξιολογηθεί το κόστος μείωσης του σοβαρού προγναθισμού με αφαιρούμενα μηχανήματα.

Ο προγναθισμος αντιμετωπιζεται καλυτερα σε νεαρή ηλικία

Το πώς ένας άνθρωπος βιώνει τον προγναθισμό είναι προσωπική υπόθεση“, δήλωσε η Emina Čirgić, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην οδοντολογία και ανώτερη ορθοδοντική σύμβουλος στην Εθνική Οδοντιατρική Υπηρεσία στο Γκέτεμποργκ. “Κάποιοι ντρέπονταν και δεν ήθελαν να πούν σε κανέναν ότι φορούσαν μια συσκευή – μόνο ο καλύτερος φίλος τους ήξερε. Άλλοι την πήραν αμέσως μαζί τους στο σχολείο και την έδειξαν ως τρόπαιο.
Για τα μικρότερα παιδιά με λεγόμενη ανάμεικτη οδοντοφυΐα (τόσο νεογιλά όσο και μόνιμα δόντια στο στόμα τους) η αφαιρούμενη συσκευή είναι μια λύση. Μια αφαιρούμενη συσκευή προσαρμόζει την άνω και την κάτω γνάθο μεταξύ τους, καθιστά δύσκολη την ομιλία και χρησιμοποιείται κυρίως τη νύχτα. Η εναλλακτική λύση είναι να περιμένει ο ασθενής μέχρι να ανατείλουν όλα τα μόνιμα δόντια και ύστερα να διορθώσει τον προγναθισμό με σταθερά σιδεράκια. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, τα προεξέχοντα δόντια παραμένουν απροστάτευτα κατά τη διάρκεια πολλών ετών.
Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πείτε στους γονείς και τα παιδιά ότι αν δεν διορθωθεί ο προγναθισμός υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν τα δόντια τους για μια ζωή,” δήλωσε η Čirgić.
Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/europe/35637_server_overjet_better_treated_from_an_early_age_.html

(Visited 145 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close