Written by 3:13 pm Διάφορα

Ιρλανδία: Καλύτερη χρηματοδότηση ζητούν οι οδοντίατροι

Ιρλανδία: Καλύτερη χρηματοδότηση ζητούν οι οδοντίατροι

Δουβλίνο, Ιρλανδία: Σε μια επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, η Ιρλανδική Οδοντιατρική Ένωση (IDA) ζήτησε καλύτερη χρηματοδότηση των δημόσιων οδοντιατρικών υπηρεσιών. Η ζήτηση έρχεται μετά από πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία του Δουβλίνου ότι οι μέσες ετήσιες δαπάνες των νοικοκυριών για την οδοντιατρική περίθαλψη έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ιρλανδία: Καλυτερη χρηματοδοτηση ζητουν οι οδοντιατροι

Κατά συνέπεια, τα νοικοκυριά στην Ιρλανδία δαπανούν σήμερα μόνο 84,53 ευρώ για την οδοντιατρική περίθαλψη, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 57% από το 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Η τελευταία φορά που οι άνθρωποι στην Ιρλανδία δαπανούσαν τόσο λίγα χρήματα για την οδοντιατρική περίθαλψη τους ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Θορυβημένος από τα στοιχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDA Fintan Hourihan είπε ότι υπάρχει ανάγκη να σχηματιστεί μια διυπουργική ομάδα για να επινοήσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης που θα περιλαμβάνει μέτρα όπως η επέκταση του συστήματος Med 2. Επίσης, πρότεινε την αύξηση των επενδύσεων σε υπάρχοντα οδοντιατρικά συστήματα, όπως στις αμοιβές που σχετίζονται με την κοινωνική ασφάλιση, και στον διορισμό επιπλέον οδοντιάτρων για την φροντίδα των ευάλωτων πληθυσμών.
Ανησυχούμε σοβαρά για τις επιπτώσεις των περικοπών στις δαπάνες των νοικοκυριών για την οδοντιατρική υγεία“, δήλωσε ο Hourihan.
Επίσης, αναγνώρισε ότι οι χαμηλές δαπάνες θα μπορούσαν να οφείλονται στην ύφεση, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει επίσης να εισάγει μέτρα για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επισκεφτούν τον οδοντίατρο.
Δεν πρόκειται για προαιρετική δαπάνη. Η πρόληψη είναι φθηνότερη από τη θεραπεία και αν δεν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα τώρα απλά αποθηκεύουμε προβλήματα για το μέλλον“, εξήγησε. “Το κράτος απλά θα πρέπει να αναλάβει δράση.
Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/uk/35298_irish_dentists_turn_on_government_as_private_spending_reaches_new_low.html

(Visited 20 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close