Written by 1:26 pm Διάφορα

Οδοντίατρος 93 χρονών συνεχίζει να φροντίζει χαμόγελα!

Οδοντίατρος 93 χρονών συνεχίζει να φροντίζει χαμόγελα!

Έβανςβιλ, Η.Π.Α.: Ο Dr. Wilbur K.Manchette είναι πιθανότατα ένας από τους πιο παθιασμένους, αφοσιωμένους και έμπειρους οδοντιάτρους στον τομέα του. Παρόλο που ο 93χρονος θα μπορούσε να απολαμβάνει τη συνταξιοδότηση, δεν σκέφτεται να σταματήσει να φροντίζει χαμόγελα στην κλινική του All In The Family Dental Practice σύντομα.

Οδοντιατρος 93 χρονων συνεχιζει να φροντιζει χαμόγελα!

Σε συνέντευξή του στο διαδίκτυο, ο Manchette, ο οποίος ασχολείται με την οδοντιατρική τρεις ημέρες την εβδομάδα, μίλησε για την καθημερινή ρουτίνα στην εργασία του.
Ξεκινάμε όλοι το πρωί με προσευχή και ύστερα εξετάζουμε το πρόγραμμα των οδοντιάτρων και των βοηθών. Υπάρχουν τέσσερις οδοντίατροι και τέσσερις βοηθοί για να συντονίζουν,” είπε.

Σε μια τυπική εργάσιμη ημέρα, ο Dr. Wilbur K.Manchette αναλαμβάνει στεφάνες, γέφυρες, αποκαταστάσεις, οδοντοστοιχίες και πολλές άλλες διαδικασίες, εξετάζοντας κατά μέσο όρο από πέντε έως οκτώ ασθενείς καθημερινά.

Το ενδιαφέρον του Manchette για την οδοντιατρική γεννήθηκε όταν ως παιδί επισκέφτηκε έναν οδοντίατρο μιας μικρής πόλης για να αντιμετωπίσει τον πονόδοντο του. Μετά από στρατιωτική εκπαίδευση, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Saint Louis και υπηρέτησε δύο χρόνια στον πόλεμο της Κορέας, ώσπου τελικά άρχισε να ασκεί την οδοντιατρική το 1952.
Τώρα, 65 χρόνια αργότερα, η καριέρα του είναι τόση όση είναι η ηλικία κατά την οποία οι περισσότεροι συνταξιοδοτούνται. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Manchette, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να περάσει το χρόνο του, αρκεί να είναι αρκετά υγιής για να εργάζεται στην κλινική του.
Είμαι σωματικά ικανός και εξακολουθώ να απολαμβάνω το επάγγελμά μου. Πολλές φιλίες έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, οι ασθενείς έχουν γίνει φίλοι μου. Η οδοντιατρική έχει γίνει ο τρόπος ζωής μου και θα μου λείψει αν σταματήσω. Εργάζομαι τρεις ημέρες την εβδομάδα, κι έτσι έχω μερική απασχόληση. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια καλύτερη κατεύθυνση που θα μπορούσα να επιλέξω “, εξήγησε ο Manchette.
Κοιτάζοντας πίσω τη μακρά καριέρα του και τις πολλές δεκαετίες που ασκεί την οδοντιατρική, ο Manchette μίλησε επίσης για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον οδοντιατρικό τομέα. Μεταξύ άλλων, απολαμβάνει ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών αρχείων, της ψηφιακής ακτινολογίας,  των τεχνολογιών συγκόλλησης και της σάρωσης 3-D.
Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/americas/35287_american_dentist_still_practicing_at_93.html

(Visited 10 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close