Written by 11:08 πμ Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Μήπως θα έπρεπε να ανοίξω δεύτερο οδοντιατρείο;

Μήπως θα έπρεπε να ανοίξω δεύτερο οδοντιατρείο;

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι οδοντίατροι σκέφτονται να αγοράσουν ή να ανοίξουν δεύτερα οδοντιατρεία. Ορισμένοι οδοντίατροι αποφασίζουν να αγοράσουν ένα δεύτερο οδοντιατρείο προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους, και καταλήγουν να απογοητεύονται από τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για τη λειτουργία του.

Μηπως θα επρεπε να ανοιξω δευτερο οδοντιατρείο;

Εάν σκέφτεστε ένα δεύτερο οδοντιατρείο, τότε ίσως σας βοηθήσει να θυμηθείτε τους λόγους που ακολουθήσατε το επάγγελμα της οδοντιατρικής εξαρχής. Η επιτυχία ακολουθεί συνήθως τους ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Κάποιος που ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα κερδίζει χρήματα και όχι για το πώς θα βοηθά τους άλλους, συνήθως έχει μια βραχυπρόθεσμη επιτυχία.
Αντιθέτως, εκείνοι που κερδίζουν χρήματα ενώ κάνουν αυτό που αγαπούν, και παράλληλα φροντίζουν τους ανθρώπους, θα έχουν άφθονη και μακροχρόνια επιτυχία. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί εργάζεστε. Ευθυγραμμίζεται η κίνηση για ένα δεύτερο οδοντιατρείο με τους πρωταρχικούς σας στόχους;
Κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις.

Ποιο ειναι το οικονομικο ρισκο που θα αντιμετωπισω;

Ένα δεύτερο οδοντιατρείο περιλαμβάνει μια σοβαρή επένδυση από πλευράς σας και ίσως χρειαστεί να πάρετε κάποιο δάνειο γι’αυτό. Αν έχετε τους οικονομικούς πόρους και τις απαραίτητες στρατηγικές διαχείρισης για να προχωρήσετε, εξετάστε το επίπεδο διαφοροποίησης που θα προκύψει, ειδικά αν το δεύτερο ιατρείο σας βρίσκεται σε περιοχή με διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά δημογραφικά στοιχεία.

Ειμαι προθυμος να αφιερωσω τον παραπανω χρονο που χρειαζεται ενα δευτερο οδοντιατρειο;

Αυτός ο τύπος επιχείρησης απαιτεί χρόνο, προσπάθεια, πόρους, προσοχή, διαχείριση καθώς και συνεχή επαγρύπνηση. Εάν μια οδοντιατρική πρακτική απαιτεί όλα αυτά, μια δεύτερη πρακτική θα απαιτήσει τα διπλά.

Μπορω ευκολα να βρω και να διατηρησω συνεργατες οδοντιατρους;

Ένα δεύτερο οδοντιατρείο θα χρειαστεί σίγουρα συνεργάτες. Εάν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγή ενώ διατηρείτε τα σταθερά γενικά έξοδα όσο το δυνατόν χαμηλότερα, είναι καλύτερο να αποκτήσετε μια πρακτική που μπορεί να φιλοξενήσει δύο συνεργάτες οι οποίοι θα εργάζονται με πλήρη απασχόληση. Επιπλέον, θα θελήσετε συνεργάτες που είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν στις διαδικασίες σας και να εφαρμόσουν τη φιλοσοφία σας, και που έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να προωθήσουν την παραγωγικότητα και την πρόοδο της επιχείρησης σας.

Συμπερασματα

Παρόλο που υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να έχει κανείς πολλαπλά οδοντιατρεία, η εμπειρία δείχνει ότι συχνά αντισταθμίζονται από τις προκλήσεις και τους κινδύνους. Για κάποιους, η πολλαπλή ιδιοκτησία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργηθεί περισσότερος πλούτος και εισόδημα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Τους δίνει ένα αξιόλογο στόχο και τους γεμίζει με μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Ωστόσο, ορισμένοι οδοντίατροι αποκτούν μια δεύτερη πρακτική μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι η ευθύνη είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορούν να χειριστούν.

Μια δεύτερη πρακτική μπορεί να είναι μια σπουδαία κίνηση για εσάς και την καριέρα σας, αλλά προτού να λάβετε αυτήν την απόφαση, να είστε πολύ ειλικρινείς με τον εαυτό σας για το λόγο που θέλετε να το κάνετε. Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε περισσότερο πλούτο, επανεξετάστε τα κίνητρά σας και το πώς αισθάνεστε για την πρόσθετη εργασία και την ανάληψη πρόσθετων κινδύνων. Εάν είστε έτοιμοι για την εργασία και θέλετε μια επιπλέον πρόκληση, καθώς και την ευκαιρία να κάνετε μια θετική διαφορά στις ζωές περισσότερων ανθρώπων, τότε κάντε το!

Πηγή: http://www.dentaleconomics.com/articles/print/volume-107/issue-5/practice/should-i-own-a-second-dental-practice.html

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: 28 Ιουλίου, 2022

Close