Written by 11:47 am Διάφορα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Ανεξάρτητη Οδοντιατρική: Η νέα προσέγγιση

Ανεξάρτητη Οδοντιατρική: Η νέα προσέγγιση

Οι εξωτερικές επιρροές στην καθημερινή οδοντιατρική πρακτική έχουν αυξηθεί, κατά τη διάρκεια των ετών, ασκώντας σημαντική πίεση στην υγιή ύπαρξη των ιδιωτικών οδοντιατρείων. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε και να ακολουθήσουμε μια νέα προσέγγιση στην ανεξάρτητη οδοντιατρική.

Ανεξάρτητη Οδοντιατρική: Η νεα προσεγγιση

Το ονειρο

Όταν υποβάλαμε αίτηση εισαγωγής στην Οδοντιατρική, είχαμε ένα όνειρο. Οραματιστήκαμε ότι θα αναλάβουμε ρίσκα, ότι θα πάρουμε αποφάσεις και ότι θα δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας.
Μεταξύ του 2012 και 2017, ο αριθμός των μεγάλων οδοντιατρικών κλινικών αυξήθηκε κατά 25%. Πολλοί φοιτητές βρίσκουν πια ότι το όνειρο για το δικό τους ιατρείο ξεμακραίνει και αντί αυτού θα χρειαστεί να σκεφτούν την περίπτωση να εργαστούν ως υπάλληλοι σε κάποια μεγάλη οδοντιατρική κλινική. Οι παράμετροι του δανεισμού, της έλλειψης επιχειρηματικής κατάρτισης και ο φόβος για το μέλλον χειροτερεύουν την κατάσταση.

Η πρακτικη σε γενικες γραμμες

Η προσπάθεια διαπραγμάτευσης για χαμηλότερα γενικά έξοδα (κατασκευαστές, προμηθευτές, οδοντιατρικά εργαστήρια, προμηθευτές υπηρεσιών κ.α.) είναι ουσιαστικά άκαρπη. Σε ατομικό επίπεδο, έχουμε ένα μικρό οικονομικό αποτύπωμα και έτσι η φωνή μας δεν ακούγεται. Πρόκειται για μια δύσκολη πρόκληση. Ωστόσο, σε ομαδικό επίπεδο τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί να χάνουμε την αυτονομία στις οικονομικές αγορές, αλλά μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούν να επιτευχθούν συμφωνίες αγοράς με τους προμηθευτές που φτάνουν σε επίπεδα έκπτωσης 15-65%.

Πιστωτικες Καρτες

Οι οδοντίατροι σπάνια κατανοούν τις επιπλέον χρεώσεις που κρύβονται στους μηνιαίους λογαριασμούς πιστωτικών καρτών. Τις περισσότερες φορές, οι τοπικές τράπεζες χρεώνουν πολύ περισσότερο τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες. Με τη μείωση ή την εξάλειψη αυτών των δαπανών μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι αυτόματες πληρωμές και η ηλεκτρονική πληρωμή προσφέρουν άνεση στον ασθενή, μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του οδοντιατρείου και συντομεύουν τον κύκλο είσπραξης.

Οικονομικες αναγκες

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι συναλλαγές στον χρηματοπιστωτικό κόσμο μπορούν να επηρεαστούν θετικά. Τα ιδρύματα δανεισμού επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στο μάρκετινγκ και αναζητούν ευκαιρίες δανεισμού σε ανεξάρτητους οδοντιάτρους. Αυτές οι εσωτερικές δαπάνες οδηγούν σε υψηλότερα τέλη και επιτόκια που μεταφέρονται στον οφειλέτη.
Όταν οι τράπεζες εργάζονται απευθείας με συνεταιριστικές ομάδες που δημιουργούν έναν «αγωγό» παραπομπών, είναι δυνατό να υπάρχει προτιμησιακή χρηματοδότηση με εξαιρετικούς όρους για την αγορά και την επέκταση της πρακτικής, την ενοποίηση χρέους και τα δάνεια μετοχικού κεφαλαίου.

Τρεχουσα λυση

Μπορούμε να συνεργαστούμε με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ώστε να βοηθηθούμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε μία από αυτές τις προκλήσεις. Το κόστος της σύναψης συμβάσεων με ξεχωριστές εταιρείες για την παροχή κάθε μιας από αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να είναι συνολικά σχεδόν απαγορευτικό. Επιπλέον, γίνεται διοικητικά απαιτητικό και συχνά δεν έχει αποτέλεσμα.

Η καλυτερη λυση

Η εμπειρία μας λέει ότι μπορούμε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι, αλλά να απολαμβάνουμε τα οφέλη μιας συνεργασίας με τις μεγάλες, εταιρικές πρακτικές. Με την ένωση και τη συνεργασία, μπορούμε να επιτύχουμε αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε μεμονωμένα.
Είναι δυνατό να μειωθούν σημαντικά τα έξοδα προμήθειας, να μεγιστοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τους ασφαλιστικούς φορείς, να μειωθούν τα τέλη επεξεργασίας πιστωτικών καρτών και να ελαχιστοποιηθεί το χρέος.

Δεν πρέπει να καθόμαστε και να βλέπουμε το πολύτιμο επάγγελμά μας να διαβρώνεται γύρω μας. Πρέπει να είμαστε προληπτικοί και να εμπλακούμε! Με την οργάνωση, μπορούμε να κάνουμε το οδοντιατρείο μας ανταγωνιστικό. Δουλεύοντας έξυπνα και μαζί, μπορούμε να διατηρήσουμε και να επιτύχουμε το όνειρο.

Πηγή: http://www.dentaleconomics.com/articles/print/volume-107/issue-5/practice/independent-dentistry-the-new-approach.html

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close