Written by 1:51 pm Ασφαλιστικά / Νομικά, Διάφορα

Νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους οδοντιάτρους!

Νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους οδοντιάτρους!

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.) έχει προειδοποιήσει εγκαίρως ότι ο νέος φοροασφαλιστικός φόρος θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών της υγείας καθώς και των επιστημόνων και προειδοποιεί ότι αυτή η “οικονομική και βιοτική εξόντωση δε θα περάσει.” Σε απεργία καλούνται αύριο 17.05.2017 οι οδοντίατροι με αφορμή τη νέα αύξηση.

Νεα αύξηση ασφαλιστικων εισφορων για τους οδοντιατρους!

Ο επιστημονικός κλάδος μπαίνει πια σε ασφυκτικό οικονομικό κλοιό καθώς η νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών χτυπά για άλλη μια φορά τα ήδη λεηλατημένα εισοδήματα των επαγγελματιών της υγείας.
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία δηλώνει, από την πλευρά της, ότι συνεχίζεται η δήμευση του εισοδήματος των οδοντιατρικών επαγγελματιών υπέρ της εφορίας και του ΕΦΚΑ, τη στιγμή κατά την οποία η σκληρή τιμωρία του συνεπή φορολογούμενου, την οποία επιφέρει ο νόμος, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας.
Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες από τη θέση του νέου φοροασφαλιστικού νόμου σε εφαρμογή και αποδεικνύεται περίτρανα πόσο πρόχειρο και εκδικητικό είναι το εγχείρημα της κυβέρνησης, τονίζει η Ομοσπονδία και συνεχίζει:
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και τις σχετικές επιβεβαιωτικές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, με νέες εφευρέσεις της κυβέρνησης επιχειρείται η ολοκληρωτική οικονομική και βιοτική εξόντωση των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας μας, καθώς επαπειλείται νέα λαίλαπα με την επικείμενη νέα αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών!
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δηλώνει με οργή προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις επικείμενες νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ ζητεί για μία ακόμη φορά την πλήρη κατάργηση του νέου φοροασφαλιστικού νόμου.
Πηγή: Ε.Ο.Ο.
 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close