Written by 12:03 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

3 κίνδυνοι για να προσέξετε πριν ανοίξετε το οδοντιατρείο σας!

Το άνοιγμα ενός νέου οδοντιατρείου είναι ένα συναρπαστικό αλλά και πολύ απαιτητικό έργο. Δυστυχώς, δεν το κάνουν όλοι σωστά. Εξάλλου, ο χρόνος είναι χρήμα και ο κακός σχεδιασμός μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τελική ανάλυση. Όταν ανοίγετε το οδοντιατρείο σας, θέλετε να αποφύγετε 3 σημαντικές παγίδες για να επιτύχετε.

3 κινδυνοι για να προσεξετε πριν ανοιξετε το οδοντιατρείο σας!

1. Δεν κανετε σωστο σχεδιασμο για τη μελλοντικη σας αναπτυξη

Ξέρετε τι χρειάζεται σήμερα το οδοντιατρείο σας. Αλλά έχετε εξετάσει πλήρως τις μελλοντικές του ανάγκες; Το πιθανότερο είναι να θέλετε να αναπτυχθείτε στο μέλλον και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσελκύσετε νέους ασθενείς, ίσως και επιπλέον γιατρούς, βοηθούς και τεχνικούς.

Η συνολική εικόνα μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετική σήμερα από ότι θα φαίνεται αύριο. Ο τύπος, η τοποθεσία και τα τετραγωνικά μέτρα του οδοντιατρείου σας πρέπει να εξεταστούν πλήρως εκ των προτέρων.

Σε αυτό το σημείο, εισέρχεται η ανάγκη για δεκαετές πλάνο. Θα χρειαστεί να λάβετε υπόψιν όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές σας ανάγκες καθώς και τη δυναμική σας ανάπτυξη με γνώμονα τον τελικό σας στόχο. Θα χρειαστείτε ένα δωμάτιο ακτινογραφιών ή επιπλέον αποθήκη;
Πρέπει να γνωρίζετε αυτά τα πράγματα από τώρα παρά να τα ανακαλύψετε αργότερα στην πορεία. Εξάλλου, θέλετε να εργάζεστε σε έναν λειτουργικό χώρο.
Με το ανάλογο πνεύμα, χρειάζεται να καθορίσετε τον ιδανικό αριθμό προσωπικού, το οποίο τελικά είναι ένα σημαντικό θέμα.

2. Ελλειψη συμμορφωσης με τους βασικους κανονισμους

Ο σχεδιασμός του οδοντιατρείου σας λέει πολλά για εσάς. Πρέπει να αντικατοπτρίζει άνεση, καθαριότητα και ασφάλεια. Επίσης, θα πρέπει να συμβαδίζει με την προσωπικότητα και το εμπορικό σας σήμα.

Αυτά όμως δεν είναι αρκετά. Θα πρέπει το οδοντιατρείο σας να υπακούει σε βασικούς κανονισμούς όσον αφορά το μέγεθος, το χώρο και άλλα. Χρειάζεται να είναι εξοπλισμένο με εργαλεία της σύγχρονης οδοντιατρικής, από ακτινογραφικά συστήματα μέχρι οδοντόβουρτσες και υλικά προληπτικών εμφράξεων (sealants). Επίσης, θα πρέπει να έχετε και ένα δικό σας γραφείο.

3. Υποτιμηση του χρονοδιαγραμματος

Ένας από τους βασικούς στόχους σας όταν ανοίγετε το οδοντιατρείο σας είναι να το κάνετε να τρέξει γρήγορα και αποτελεσματικά. Με αυτό κατά νου, δεν θα πρέπει να υποτιμήσετε το χρονοδιάγραμμα βάση του οποίου αυτό θα συμβεί.
Ενώ η κατασκευή παίρνει 8-16 εβδομάδες κατά μέσο όρο, οι άδειες μπορεί να πάρουν 4-12 εβδομάδες και ο σχεδιασμός 6-12 εβδομάδες πριν από αυτά.
Η πολυπλοκότητα του έργου σας έχει να κάνει με τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το οδοντιατρείο σας. Επιπλέον, η εξασφάλιση του κεφαλαίου, η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η λήψη αδειών, ο αρχιτεκτονικός και εσωτερικός σχεδιασμός καθώς και η κατασκευή απαιτούν χρόνο.

Οπότε, πρέπει να είστε ρεαλιστές με το χρονοδιάγραμμα σας πριν την κατασκευή και να το ακολουθήσετε όσο πιο πιστά γίνεται στη συνέχεια.

Το επομενο βημα

Τελικά, το να λαμβάνετε υπόψιν τη συνολική εικόνα όταν ανοίγετε το οδοντιατρείο σας μπορεί να σας σώσει από πολύ άγχος και να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Επιπλέον, θα σας προσγειώσει σε ένα σημείο από όπου θα αναπτύσσετε το οδοντιατρείο σας με χαρά στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/todays-dental-news/item/1938-mind-three-dangers-before-opening-your-own-dental-office

(Visited 40 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close