Written by 4:18 pm Διάφορα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών!

Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών εκπέμπει SOS, καθώς η έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή και την ομαλή λειτουγία της.

Σε κατασταση εκτακτης αναγκης βρισκεται η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών!

Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, τα οποία σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση της από το ελληνικό κράτος απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της.
Όπως δήλωσε στα ΝΕΑ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Σχολής, κ. Γεώργιος Ηλιάδης, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβει τη μισθοδοσία των συμβασιούχων και συμπλήρωσε λέγοντας ότι, η Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Οδοντιατρικές Σχολές επιτελούν κοινωνικό έργο και ανεβάζουν το επίπεδο του ΕΚΠΑ στις διεθνείς εξιολογήσεις. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, δικαιολογεί τις πάγιες και επιτακτικές ανάγκες για μόνιμο προσωπικό καθώς και το υψηλό κόστος λειτουργίας της Σχολής στο επίπεδο εκπαίδευσης των φοιτητών. Ο κ. Ηλιάδης ολοκλήρωσε τη δήλωση του λέγοντας ότι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η αναλογία καθηγητών και φοιτητών θα έπρεπε να είναι ένας προς τέσσερις, στην πράξη όμως είναι ένας προς δέκα.
Παρόλο που διαθέτει 220 μονάδες εξυπηρετώντας ετησίως περίπου 5.000 ενηλίκους και 2.500 παιδιά, η σχολή αντιμετωπίζει, επίσης, σημαντικά οικονομικά προβλήματα.Τα έσοδά της που κατατέθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας, το προοηγούμενο έτος ανήλθαν στα 1,18 εκατ. Ευρώ ενώ να σημειωθεί πως από αυτά, ούτε ένα ευρώ δεν προέρχεται από κρατική χρηματοδότηση.
Το τελευταίο έτος που η Οδοντιατρική Σχολή ενισχύθηκε οικονομικά με τη διαδικασία της τακτικής χρηματοδότησης ήταν το 2014, όταν έλαβε περίπου 400.000 ευρώ. Ωστόσο τα έξοδά της υπολογίζονται σε 630.000 ευρώ ετησίως.
Πηγή: Τα ΝΕΑ.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close