Written by 2:29 pm Διάφορα

Νέα πρότυπα λεύκανσης λανσάρουν οι Η.Π.Α.!

Νέα πρότυπα λεύκανσης λανσάρουν οι Η.Π.Α.!

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα της λεύκανσης των δοντιών, εμφανίστηκαν πολλές παράνομες δραστηριότητες από αναρμόδιους ιδιώτες, οι οποίοι προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλοί άνθρωποι υπέφεραν από μόνιμες βλάβες στα δόντια τους, καθώς οι συγκεκριμένοι ιδιώτες δεν ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε να διαπιστώνουν ποιοι ασθενείς μπορούν να κάνουν λεύκανση και ποιοι όχι.

Νεα προτυπα λεύκανσης λανσαρουν οι Η.Π.Α. !

Οι επαγγελματίες της Οδοντιατρικής είχαν να παλέψουν με αυτό το θέμα. Μια σημαντική ανησυχία των οδοντιάτρων ήταν η αύξηση σε ορισμένα προϊόντα λεύκανσης δοντιών, μερικά από τα οποία οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν χωρίς να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια.
Σύμφωνα με μια δήλωση της Αμερικάνικης Οδοντιατρικής Εταιρείας, υπάρχει μια ανάγκη να καθοριστεί μια κοινή γραμμή πλεύσης, δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού των προϊόντων λεύκανσης. Ενα βασικό συστατικό που είναι κοινό τόσο στα προϊόντα λεύκανσης που βοηθούν στην αφαίρεση των ενδογενών και εξωγενών λεκέδων όσο και στα υπόλοιπα προϊόντα λεύκανσης (λευκαντικές οδοντόκρεμες) είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λεύκανσης, χρησιμοποιούνται και τα δύο είδη.

Λευκαντικά μέσα που περιέχουν υπεροξείδιο:

Το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα λεύκανσης διασπάται σε υπεροξείδιο του υδρογόνου και σε ουρία. Οταν γίνεται κατάχρηση του συγκεκριμένου συστατικού, οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν ευαισθησία στα δόντια, ερεθισμό στους ιστούς του στόματος ή βλεννώδεις εκκρίσεις στο στόμα. Παρά το γεγονός ότι αυτά μπορεί να είναι προσωρινά συμπτώματα, σε ακραίες περιπτώσεις, οι ασθενείς έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στα δόντια.

Επαγγελματική εφαρμογή  προϊόντων:

Υπάρχουν διαφορετικά προϊόντα λεύκανσης που εφαρμόζουν οι οδοντιατρικοί επαγγελματίες. Αυτά τα προϊόντα εφαρμόζονται στο οδοντιατρείο και οι συγκεντρώσεις των συστατικών τους καθώς και η σωστή διαδικασία εφαρμογής ελέγχονται από τους οδοντιάτρους σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Λευκαντικές οδοντόκρεμες και σπιτικά προϊόντα λεύκανσης:

Οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε κάποια προϊόντα λεύκανσης, όπως οι λευκαντικές οδοντόκρεμες, τα οποία περιέχουν παράγοντες που αφαιρούν αποτλεσματικά τους λεκέδες στις επιφάνειες των δοντιών.

Η χρηση του υπεροξειδιου του υδρογονου

Η αύξηση στις διαδικασίες αυτοβοήθειας σε σχέση με τη λευκανση των δοντιών είναι μια ανησυχητική εξέλιξη, ιδιαίτερα αφού σχετίζεται με τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οφέλη τα οποία έχουν επιβεβαιώσει οι επαγγελματίες, το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανεξέλεγκτη ροή πληροφοριών και συμβουλών γύρω από τη χρήση του συγκεκριμένου συστατικού ως λευκαντικού παράγοντα. Σύμφωνα με τις έρευνες, το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να έχει κυτταροτοξική επίδραση στον πολφό του δοντιού, εάν δεν εφαρμοστεί από επαγγελματία.

Οι οδοντιατροι ανησυχουν

Οι οδοντίατροι εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την αυξανόμενη χρήση των λευκαντικών προϊόντων από τους καταναλωτές. Κατά συνέπεια, η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία ανέπτυξε ένα πρότυπο ασφαλείας. Το πρότυπο βασίζεται στις απαιτήσεις για ένα αποδεκτό επίπεδο συγκέντρωσης των διαφόρων δραστικών συστατικών λευκανσης, την ασφάλεια του σμάλτου των δοντιών και του μαλακού ιστού καθώς και στις οδηγίες για τη σωστή χρήση.
Πηγή: http://www.dentistry.co.uk/2017/03/23/new-dental-standards-developed-america-whitening-teeth/
 
 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close