Written by 7:05 pm Διάφορα

Ιρλανδοί Οδοντίατροι προειδοποιούν για τους κινδύνους

Ιρλανδοί Οδοντίατροι προειδοποιούν για τους κινδύνους

Δουβλίνο, Ιρλανδία: Η Ιρλανδική Οδοντιατρική Εταιρεία (Irish Dental Association) παρακίνησε τους ανθρώπους ώστε να δίνουν προτεραιότητα στη στοματική τους υγεία και να μην αδιαφορούν για τον πονόδοντο, τη μόλυνση στα ούλα ή ένα στοματικό τραύμα. Αυτή η πρωτοβουλία των Ιρλανδών να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους είχε αιτία το θάνατο ενός 26χρονου άνδρα από τις Η.Π.Α., ο οποίος πέθανε όταν η οδοντική μόλυνση εξαπλώθηκε στα πνευμόνια του.

Ιρλανδοι Οδοντιατροι Προειδοποιουν για τους κινδύνους

Ο Πρόεδρος της Ιρλανδικής Οδοντιατρικής Εταιρείας Dr. P.J. Byrne περιέγραψε το θάνατο του πατέρα των δύο παιδιών από την Καλιφόρνια ως απαίσια τραγωδία.
Ενώ οι θάνατοι από οδοντική μόλυνση είναι ευτυχώς σπάνιοι, αυτή η τραγωδία υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι μολύνσεις δοντιών και ούλων που δε θεραπεύονται, μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες περιπλοκές της υγείας και θανατηφόρες συνθήκες. Η πρόληψη είναι το κλειδί. Μην αγνοήσετε ένα απόστημα στα ούλα ή οδοντικό τραύμα. Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας αμέσως, αν έχετε κάποια ανησυχία,“είπε.
Ο Byrne επεσήμανε μια μελέτη του 2015 που έδειξε ότι υπήρξε 38% αύξηση στον αριθμό των ασθενών που εισάγονται σε νοσοκομεία της Ιρλανδίας με σοβαρές οδοντιατρικές λοιμώξεις.
Πηγή: ht tp: //www. den tal- tribune .com/ articles/ news/uk /33098_ irish_ dentists_ warn_of _potential_ dangers_ of_ dental_ infection. html
 
 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close