Written by 5:37 pm Κλινικά Περιστατικά

Προετοιμασία των γονιών αυτιστικών παιδιών για τις επισκέψεις στον οδοντίατρο

Προετοιμασία των γονιών αυτιστικών παιδιών για τις επισκέψεις στον οδοντίατρο

Η στοματική υγιεινή και η στοματική υγεία είναι προκλήσεις για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα παιδιά με αυτισμό. Ευτυχώς, η Βρετανική Εταιρία Παιδοδοντίας έχει δημοσιεύσει έναν διαδικτυακό οδηγό που καλύπτει όλες τις πτυχές της υγείας των δοντιών, από το βούρτσισμα στο σπίτι μέχρι την προετοιμασία τους για το ραντεβού με τον οδοντίατρο.

Προετοιμασια των γονιων αυτιστικων παιδιων για τις επισκεψεις στον οδοντίατρο

Η τερηδόνα είναι σχεδόν πάντα εμφανής. Με το να κάνει κανείς τα πράγματα σωστά νωρίς, μπορεί να γλυτώσει το παιδί του από το να χρειαστεί οδοντιατρική θεραπεία“. Δήλωσε η Claire Stevens,  BDS, αντιπρόεδρος της  Βρετανικής Εταιρίας Παιδοδοντίας. “Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για παιδιά με αυτισμό, διότι για εκείνα η θεραπεία είναι πιο δύσκολη διαδικασία.”
Για παράδειγμα, η Βρετανική Εταιρία Παιδοδοντίας συνιστά σε όλα τα παιδιά να βουρτσίζουν 2 φορές τη μέρα. Για τα παιδιά ηλικίας από 7 ετών και κάτω, το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται με τη βοήθεια των γονιών. Μεγαλύτερα παιδιά που είναι αυτιστικά, ωστόσο, μπορεί επίσης να χρειαστούν βοήθεια με την οδοντόβουρτσα. Ο οδηγός παρέχει πρόσθετες συμβουλές στο πώς οι οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές.

Τι προτεινει ο οδηγος της Βρετανικης Εταιριας Παιδοδοντιας

Ομοίως, η Βρετανική Εταιρία Παιδοδοντίας προτρέπει όλους τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στον οδοντίατρο από τα πρώτα τους γενέθλια. Ωστόσο, οι γονείς των παιδιών με αυτισμό συνήθως καθυστερούν την πρώτη οδοντιατρική επίσκεψη. Ο λόγος είναι ότι δεν ξέρουν πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά τους στους θορύβους, τις μυρωδιές, το φωτισμό, τις γεύσεις και τα υπόλοιπα δυσάρεστα ερεθίσματα. Αυτές οι καθυστερήσεις γίνονται η αιτία που κάποια προβλήματα περνούν απαρατήρητα.

Η προετοιμασία για την επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ο οδηγός παρέχει συμβουλές για τη διαδικασία επιλογής οδοντιάτρου. Η Βρετανική Εταιρία Παιδοδοντίας προτείνει επίσης να γίνεται συζήτηση με το προσωπικό σχετικά με τις ανάγκες του παιδιού. Επίσης, τα ραντεβού μπορούν να προγραμματίζονται σε ώρες που το οδοντιατρείο δεν έχει πολύ κόσμο και να περιλαμβάνουν παιχνίδια και κουβέρτες.

Φυσικά, τα παιδιά με αυτισμό έχουν συχνά δυσκολίες στην επικοινωνία κι έτσι οι γονείς μπορεί να μη γνωρίζουν τίποτα για κάποιον πονόδοντο. Ο οδηγός εξετάζει αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως διαταραχές ύπνου και συναισθηματικές εκρήξεις που μπορεί να δείχνουν ότι κάτι πάει λάθος.
Ο οδηγός έχει γραφτεί από τη Wendy Bellis, κορυφή στον τομέα διαχείρισης και θεραπείας παιδιών με αυτισμό.
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1609-online-guide-prepares-parents-of-autistic-children-for-dental-visits.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: January 30, 2017

Close