Written by 3:32 pm Επιστημονικά Νέα

Συνεργασία για την εφαρμογή νέων θεραπειών κατά της περιοδοντίτιδας

Συνεργασία για την εφαρμογή νέων θεραπειών κατά της περιοδοντίτιδας

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη στοματική υγεία είναι μεταξύ άλλων ισχυροί δείκτες άλλων ασθενειών όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Τώρα, μία ερευνητική ομάδα θα διερευνήσει καινοτόμες επιλογές θεραπείας της περιοδοντίτιδας.
Ειδικά, η ομάδα θα εξερευνήσει συνδυαστικές αντιμικροβιακές προσεγγίσεις που στόχο έχουν να διασπάσουν βιοφιλμ όπως η πλάκα ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας επιβλαβών βακτηρίων του στόματος.

Συνεργασια για την εφαρμογη νεων θεραπειων κατα της περιοδοντίτιδας

Με τίτλο, “Νέες Στρατηγικές για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου και Αποκατάστασης της Στοματικής δυσβίωσης,” η μελέτη θα γίνει από ερευνητές των Πανεπιστημίων Wilfrid Laurier, McMaster, Toronto και της Mirexus Biotechnologies, χρηματοδοτούμενη από την GlycoNet Collaborative Team.
Οι ερευνητές στοχεύουν να ξεχωρίσουν τα βιοφιλμ που σχηματίζονται κατά τη δημιουργία κανονικής μικροχλωρίδας συγκριτικά με τις καλλιέργειες των περιοδοντικών παθογόνων οργανισμών. Επίσης, θα αξιολογήσουν τα περιο-παθογόνα βιοφιλμ σε σχέση με τα κανονικά βιοφιλμ του στόματος κατά την εφαρμογή συνδυασμών διάφορων θεραπευτικών πρόσθετων, ώστε να προτείνουν νέες θεραπευτικές μεθόδους για αξιολόγηση.
Σύμφωνα με την GlycoNet, οι Καναδοί δαπάνησαν περίπου 12.8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έξοδα οδοντιατρικής περίθαλψης και θεραπείας το 2009. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα οικονομικά δεδομένα, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας που σχετίζεται με περιοδοντικές ασθένειες και τη σύνδεσή τους με άλλες σοβαρές νόσους, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο εντοπισμός καινοτόμων επιλογών θεραπείας της περιοδοντίτιδας είναι μια σημαντική προτεραιότητα στον τομέα της υγείας.
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1586-collaboration-to-tackle-new-treatments-for-periodontal-disease

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close