Written by 2:27 pm Ιστορική Αναδρομή

Διαδικτυακό μουσείο αφηγείται την ιστορία της οδοντόβουρτσας!

Όλοι έχουν από μία – ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Αλλά έχετε ποτέ αναρωτηθεί για την προέλευση της “ταπεινής” οδοντόβουρτσας; Αν ναι, τότε αξίζει να επισκεφθείτε την πρόσφατη διαδικτυακή έκθεση του Εικονικού Μουσείου Οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Arthur A. Dugoni, με τίτλο “Διαφορετικές πινελιές για διαφορετικούς ανθρώπους: Η ιστορία της Οδοντόβουρτσας” που παρουσιάζεται από το Μουσείο της Οδοντιατρικής της Σχολής A.W. Ward.

Διαδικτυακο μουσείο αφηγειται την ιστορια της οδοντοβουρτσας

Η ιστοσελίδα ξεναγεί του επισκέπτες σε ένα χρονολογικό ταξίδι της οδοντιατρικής υγιεινής. Για παράδειγμα, θα δείτε οδοντογλυφίδες με τη μορφή ξύλου, οστών, καλαμιών και άλλες που χρησιμοποιούνταν για πάνω από 5,000 χρόνια και ενδεχομένως και προϊστορικά.

Η ολοκληρωμένη περιήγηση που προσφέρει η ιστοσελίδα περιλαμβάνει καταλόγους με τις πρώτες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, οι οποίες ήταν δύσκολο να πουληθούν όταν εισήχθησαν στην αγορά για πρώτη φορά.

Για τη μέση οικογένεια το ηλεκτρικό ανοιχτήρι κονσέρβας είναι αρκετά ανόητο. Ωστόσο, η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι τέτοιου μεγέθους ανοησία που αντικατοπτρίζει το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης του αμερικάνικου τρόπου ζωής μας“. Αυτό έγραψε ένας αναγνώστης του Consumer Reports το 1962. Το μουσείο περιλαμβάνει το συγκεκριμένο απόσπασμα στη σελίδα του για την αυτόματη οδοντόβουρτσα Westinghouse Tek.
“Με την εισαγωγή των εκθεμάτων του Ward Museum στην ευρύτερη ιστορία, ακολουθούμε την ιστορική πορεία της οδοντόβουρτσας. Ταυτόχρονα, δίνουμε ένφαση σε μερικές ασυνήθιστες εφευρέσεις και αναγνωρίζουμε τους χορηγούς μας”. Αυτά δήλωσε η Dorothy Dechant, PhD, δημιουργός και διευθύντρια του Ινστιτούτου Οδοντιατρικής Ιστορίας και Κρανιοπροσωπικής μελέτης της σχολής. “Νομίζω ότι αποτελεί έναν καλό συνδυασμό και μια αποτελεσματική προσέγγιση του θέματος.”
Οι άλλες διαδικτυακές συλλογές του Εικονικού Μουσείου Οδοντιατρικής περιλαμβάνουν επαγγελματικές κάρτες της βικτωριανής εποχής, την εξέλιξη της οδοντιατρικής καρέκλας και άλλων αντικειμένων.
Το μουσείο Οδοντιατρικής  A.W. Ward ιδρύθηκε το 1974 και αναπτύχθηκε από δωρεές, κυρίως των αποφοίτων. Τα αντικείμενα του χρονολογούνται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Όσοι ενδιαφέρονται για τη μελέτη των συλλογών μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Dechant στο [email protected].
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1570-online-museum-chronicles-the-history-of-the-toothbrush
 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Last modified: January 17, 2017

Close