Written by 1:18 pm Διάφορα

Νέα οδοντόβουρτσα βάζει τέλος στο οδοντικό νήμα!

Νέα οδοντόβουρτσα βάζει τέλος στο οδοντικό νήμα!

Μετά την επανάσταση στον σχεδιασμό των ηλεκτρικών σκουπών και των σεσουάρ, η Dyson μπορεί τώρα να αναζητά την κατάκτηση και της αγοράς οδοντιατρικών ειδών υγιεινής. Η Βρετανική τεχνολογική εταιρία έχει καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μία νέα ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με ενσωματωμένους πίδακες νερού ικανούς να εκτινάξουν μακριά τα υπολείμματα τροφών που βρίσκονται ανάμεσα στα δόντια σας, βάζοντας ενδεχομένως ένα τέλος στο οδοντικό νήμα.

Νεα οδοντοβουρτσα βαζει τελος στο οδοντικό νήμα!

Η οδοντόβουρτσα – ή η “συσκευή οδοντικού καθαρισμού” όπως περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- περιέχει μία μικρή δεξαμενή στη βάση της κεφαλής της βούρτσας η οποία μπορεί να γεμίσει με νερό το οποίο στη συνέχεια μπορεί να αντληθεί υπό τη μορφή λεπτών πιδάκων νερού που μπορούν να αποσπάσουν ύλη από τις ενδιάμεσες επιφάνειες των δοντιών.

Σύμφωνα με τη London Evening Standard, η οδοντόβουρτσα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί χωρίς τις τρίχες καθαρισμού ως οδοντικό νήμα με νερό υψηλής ισχύος. Η δεξαμενή θα περιέχει αρκετό νερό για πολλαπλές μικρής διαρκείας “εκτινάξεις νερού” ή για 3 μεγάλης διαρκείας και μπορεί να γεμίσει με νερό από τη βρύση.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επίσης περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο και άλλα προϊόντα υγρής μορφής μπορούν να αντληθούν από το στόμιο, όπως οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα, με την οδοντόβουρτσα να προσφέρει 6 παραλλαγές χειροκίνητων και αυτόματων πιδάκων.

Όπως αρκετές “ανταγωνιστικές” ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, η οδοντόβουρτσα της Dyson θα προειδοποιεί επίσης τον χρήστη όταν το βούρτσισμα γίνεται πάρα πολύ έντονο.

Όταν ρυθμιστεί σε αυτόματη λειτουργία, η οδοντόβουρτσα θα βασίζεται σε έναν αισθητήρα κίνησης ή κάμερα που θα έχει την ικανότητα να ανιχνεύει όταν τοποθετείται ανάμεσα στα δόντια του χρήστη και να πυροδοτεί το νερό αναλόγως.

Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι το μόνο κομμάτι υψηλής τεχνολογίας όσον αφορά στη στοματική υγιεινή, καθώς το Philips Sonicare AirFloss, που βρίσκεται ήδη στην αγορά, χρησιμοποιεί ένα σύστημα αέρα και νερού για να απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών και επίσης η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα της Oral-B Genius χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα πίεσης και συνοδεύεται από μία εφαρμογή για smartphones ώστε να παρακολουθεί το ποιες περιοχές έχουν βουρτσιστεί.
Η περιστρεφόμενη κεφαλή της οδοντόβουρτσας Dyson περιστρέφεται με 6,000 στροφές το λεπτό (RPM), κι αυτό την κάνει πιο αργή από αυτήν της Oral-B Pro Care line-up που περιστρέφεται με 8,800 στροφές το λεπτό, αν και φανταζόμαστε ότι θα υπάρξει κάποιου είδους “μαγεία” από την πλευρά της Dyson που θα κάνει αυτήν τη διαφορά αμελητέα.
Ωστόσο, η μαγεία έχει μία τιμή: δεδομένου ότι οι ηλεκτρικές σκούπες της Dyson πωλούνται μέχρι και 500 αγγλικές λίρες και το πιστολάκι Supersonic για τα μαλλιά κοστίζει 300 αγγλικές λίρες, οι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν μία εξίσου υψηλή τιμή για τα πρώτα οδοντιατρικά προϊόντα υγιεινής της Dyson.
Πηγή: http://www.ibtimes.co.uk/never-floss-again-dyson-goes-dental-water-jet-toothbrush-patent-1594210

(Visited 56 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close