Written by 3:52 pm Καινοτομία, Προϊόντα

Η Sunstar λανσάρει επόμενης γενιάς συσκευή για τον βρουξισμό!

Η Sunstar λανσάρει επόμενης γενιάς συσκευή για τον βρουξισμό!

Μόναχο, Γερμανία: Μόλις πρόσφατα, ο προμηθευτής παγκόσμιων προϊόντων φροντίδας του στόματος Sunstar εισήγαγε το GrindCare, ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης του βρουξισμού. Η ασύρματη συσκευή, η οποία συνδέεται στον κρόταφο με “μαξιλαράκια” γέλης παρακολουθεί τον μυ της γνάθου και διαταράσσει τη δραστηριότητα του με τη χρήση ηλεκτρικής διέγερσης, την οποία δεν αντιλαμβάνεται ο χρήστης.
Η λύση αυτή θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής χιλιάδων ασθενών που τρίζουν τα δόντια τους. Εκτιμάται ότι το 30% των ενηλίκων υποφέρουν από βρουξισμό.

Η Sunstar λανσαρει επομενης γενιας συσκευή για τον βρουξισμο

Ο αισθητήρας GrindCare καταγράφει την ηλεκτρομυογραφική δραστηριότητα του κροταφικού μυός. Μόλις περάσει ένα, ατομικά προκαθορισμένο, σημείο και εντοπίσει τριγμό των δοντιών, η συσκευή μεταδίδει μία ήπια ώθηση που διεγείρει ένα φυσικό αντανακλαστικό στο μυ, χαλαρωνοντάς τον, ούτως ώστε να μειωθεί ο τριγμός χωρίς να ενοχληθεί ο ύπνος του χρήστη.

Με την πάροδο του χρόνου, οι ωθήσεις αυτές “γυμνάζουν” το αντανακλαστικό σύστημα με αποτέλεσμα να μετριάζεται ο τριγμός ή το σφίξιμο των δοντιών φυσικά. Το πρωί, τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τον αισθητήρα μεταφέρονται αυτόματα στο σταθμό σύνδεσης του GrindCare και μπορούν εν συνεχεία να μεταφερθούν στο κινητό μέσα από την εφαρμογή GrindCare.
Με αυτά τα δεδομένα, οι δραστηριότητες του τριγμού των δοντιών και τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορούν να παρακολουθούνται και να αξιολογούνται. Επιπλέον, μία λειτουργία ημερολογίου βοηθά τον χρήστη να εντοπίσει τις πρωταρχικές αιτίες.

Οι αρχικές κλινικές μελέτες και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Δανία και τη Γερμανία έδειξαν ότι το GrindCare μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βρουξισμού κατά τη διάρκεια του ύπνου έως και 50% μέσα σε 3 εβδομάδες.

Τα πλεονεκτηματα του GrindCare

Σε αντίθεση με τις συμβατικές θεραπείες διαταραχής του ύπνου, το GrindCare προσφέρει μία σειρά από πλεονεκτήματα. Ενώ τα προστατευτικά στόματος και οι ασκήσεις διαχείρισης του άγχους είναι αποτελεσματικά, είτε δεν παρέχουν καθόλου είτε παρέχουν μόνο προσωρινή ανακούφιση από τα δευτερεύοντα συμπτώματα, όπως πονοκέφαλος και στοματοπροσωπική ένταση ή πόνο.

Δύο μελέτες που διεξήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α. έδειξαν ότι η συγκεκριμένη συσκευή βελτίωσε επίσης τα συμπτώματα του πόνου σημαντικά. Σε μία έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 102 χρηστών του GrindCare  το 2011, το 83% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι το GrindCare είχε θετικό αποτέλεσμα και το 91% από αυτούς  ανέφεραν μείωση του πόνου.

Πολλοί χρήστες βίωσαν κι άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων της βελτίωσης του ύπνου και της μείωσης της χρήσης φαρμάκων. Επίσης, μία μελέτη που διεξήχθη στη Δανία το 2011 διαπίστωσε ότι το GrindCare δεν διαταράσσει τον ύπνο του χρήστη.
Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/europe/31824_butler_grindcare_sunstar_introduces_next-generation_device_for_bruxers.html

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: November 10, 2016

Close