Written by 2:55 pm Επιστημονικά Νέα

3 βασικοί λόγοι που τα παιδιά δεν πηγαίνουν στον οδοντίατρο

3 βασικοί λόγοι που τα παιδιά δεν πηγαίνουν στον οδοντίατρο

Το κόστος, η πεποίθηση ότι “το παιδί δεν χρειάζεται να πάει στον οδοντίατρο” καθώς και η έλλειψη χρόνου είναι οι 3 κορυφαίοι λόγοι που οι γονείς στη Βικτώρια της Αυστραλίας δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στον οδοντίατρο, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Οδοντικής Υγείας.

Τι συμβαινει οταν τα παιδια δεν πηγαινουν στον οδοντίατρο;

Στην έρευνα εξετάστηκαν 1,845 παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής:

  1. Το 57% των παιδιών είχαν ιστορικό τερηδόνας.
  2. Τα αγόρια είχαν περισσότερη τερηδόνα από τα κορίτσια στις αγροτικές περιοχές.
  3. Τα παιδιά που κατανάλωναν περισσότερα από ένα αναψυκτικά την ημέρα είχαν σχεδόν διπλάσια τερηδόνα από εκείνα έπιναν αναψυκτικά σπάνια ή ποτέ.
  4. Η πιθανότητα πλάκας σε σημαντικές ποσότητες σε πολλά δόντια ήταν 68% υψηλότερη σε παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν κάρτα υγειονομικής περίθαλψης ή συνταξιοδότησης.
  5. 27 παιδιά σε κάθε 1,000 είχαν λάβει οδοντιατρική θεραπεία με γενική αναισθησία.
  6. 37% των παιδιών είχαν μόνο τις λευκές κηλίδες της πρώιμης τερηδόνας, η οποίες μπορούν να αποκατασταθούν με την εφαρμογή φθορίου.
  7. 40% των γονιών των παιδιών προσχολικής ηλικίας βοηθούσαν τα παιδιά τους να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα.
  8. Τα παιδιά που ζούσαν σε περιοχές με φθοριωμένο νερό είχαν λιγότερη τερηδόνα.
  9. Παιδιά με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, παιδιά ιθαγενών και παιδιά σε οικογένειες που δεν μιλούν αγγλικά στο σπίτι είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά τερηδόνας.

Η Διευθύνων Σύμβουλος των Υπηρεσιών Οδοντικής Υγείας της Βικτώριας στην Αυστραλία Dr. Deborah Cole είπε πως τα αποτελέσματα τόνισαν τη σημασία του να μείνει η στοματική υγεία στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προληπτική φροντίδα.
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1362-the-top-three-reasons-why-kids-don-t-see-the-dentist

(Visited 11 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close