Written by 4:35 pm Επιστημονικά Νέα

Προετοιμάστε το οδοντιατρείο σας για την εποχή της γρίπης

Προετοιμάστε το οδοντιατρείο σας για την εποχή της γρίπης

Η εποχή της γρίπης είναι εδώ. Αυτά είναι τα άσχημα νέα. Αλλά εδώ θα βρείτε 6 απλές συμβουλές για να προετοιμάσετε το οδοντιατρείο σας, να προστατεύσετε την ομάδα και τους ασθενείς σας από τη μόλυνση, και να διασφαλίσετε ένα υγιές περιβάλλον.

#1: Φορεστε μασκες μεγιστου φιλτραρισματος

Οι μάσκες προσώπου είναι η πρώτης γραμμής άμυνα κατά των παθογόνων οργανισμών που μεταφέρονται με τον αέρα. Φυσικά, ακόμη και η πιο αποτελεσματική μάσκα θα επιτρέψει σε κάποιους μικροοργανισμούς να περάσουν ανεμπόδιστα, αλλά σίγουρα μπορείτε να μειώσετε την έκθεσή σας, επιλέγοντας μία μάσκα με υψηλότερο επίπεδο φιλτραρίσματος.

#2: Επιλεξτε τα σωστα γυαλια

Οι περισσότεροι οδοντιατρικοί επαγγελματίες φορούν κάποιο είδος προστατευτικών γυαλιών είτε πρόκειται για κανονικά γυαλιά, γυαλιά ασφαλείας ή οδοντιατρικές λούπες. Αλλά δεν προστατεύουν όλα αυτά τα προϊόντα τα μάτια σας από σπρέι, αεροζόλ, ή ξένα σωματίδια. Κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης, επέλεξε γυαλιά που παρέχουν προστασία σε ολόκληρο το πρόσωπο.

#3: Χρησιμοποιηστε προστατευτικα οποτε ειναι δυνατον

Κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσετε ότι ο κλινικός εξοπλισμός σας και οι επιφάνειες του οδοντιατρείου σας είναι καθαρά και αποστειρωμένα; Κάντε το συνήθεια να απολυμαίνετε τις περιοχές που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μίας εξέτασης.

#4: Ακολουθηστε αυστηρες καθημερινες ρουτινες αποστειρωσης

Ξεκινήστε με τη δημιουργία μίας λίστας, ώστε να εντοπίσετε τις περιοχές που χρειάζονται προσοχή. Αυτές οι περιοχές πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται κατάλληλα μετά από κάθε επίσκεψη ασθενούς.
Επιπλέον, το γνωρίζατε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια μάρκα προϊόντων καθαρισμού σε μία επιφάνεια; Τα χημικά συστατικά κάθε προϊόντος είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν μαζί, οπότε η ανάμειξη άλλων προϊόντων μπορεί να σας αφήσει εκτεθειμένους.

#5: Εξεταστε την πιθανοτητα να προσλαβετε εναν εξωτερικο συντονιστη ελεγχου των λοιμωξεων

Είστε 100% σίγουροι ότι τα πρωτόκολλα του οδοντιατρείου σας είναι συμβατά με τους τρέχοντες κανονισμούς για τον έλεγχο των μολύνσεων; Αν διστάσατε να απαντήσετε, τότε ίσως θα ήταν καλό να σκεφθείτε την πιθανότητα πρόσληψης ενός εξωτερικού συντονιστή ελέγχου των λοιμώξεων. Αυτός ο συνεργάτης μπορεί να παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση στο προσωπικό σας ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση των θεμάτων που σχετίζονται με τη μόλυνση στο οδοντιατρείο, ειδικά κατά την περίοδο της γρίπης.

#6: Εκπαιδευστε το προσωπικο και τους ασθενεις σας

Ένα τελικό βήμα πρόληψης είναι να ενθαρρύνετε το προσωπικό και τους ασθενείς σας να μένουν σπίτι όταν είναι άρρωστοι. Προκειμένου να βοηθήσετε την ομάδα σας να παραμείνει υγιής και έξω από το ιατρείο, συμβουλεύστε να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν στοματικό διάλυμα και να αντικαθιστούν τακτικά την οδοντόβουρτσά τους.
 

 
 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close