Written by 7:26 pm Διάφορα, Ιστορική Αναδρομή

Τα δόντια ρίχνουν φως στις σχέσεις ανθρώπου-σκύλου!

Τα δόντια ρίχνουν φως στις σχέσεις ανθρώπου-σκύλου!

Η ανακάλυψη δοντιού κοντά στο Στόουνχετζ δείχνει ότι τα ζώα συνόδευαν τους ανθρώπους που ταξίδευαν σε όλην τη χώρα. Αυτό το δόντι, που ανήκει σε σκύλο και χρονολογείται 7.500 ετών, βρέθηκε στον περίβολο ενός οίκου φροντίδας μόλις ένα μίλι από το Στόουνχετζ. Οι ερευνητές λένε ότι αποκαλύπτει τις πρώτες σχέσεις μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.
Το να πηγαίνει κανείς βόλτα το σκύλο του μοιάζει τόσο παλιό όσο ο χρόνος. Αλλά τώρα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να μάθουμε πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του σκύλου.
Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία από τις πιο “παλιές βόλτες σκύλων.” Και δεν ήταν μόνο 7.500 έτη πιο πριν αλλά και 250 μίλια απόσταση. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι ο σκύλος προερχόταν από την κοιλάδα του Γιορκ.
Αφού το δόντι βρέθηκε στο Blick Mead,  του Wiltshire σημαίνει ότι ο σκύλος συνόδευε τους ανθρώπους στην περιοχή κατά τη διάρκεια της Μεσολιθικής Εποχής. Αυτό ήταν 2,000 χρόνια πριν ανεγερθεί το Στόουνχεντζ.
Ο David Jacques, ένας επικεφαλής ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Buckingham, δήλωσε ότι τα ευρήματα ήταν σημαντικά, επειδή οι αρχαιολόγοι δεν ήξεραν ότι οι άνθρωποι ταξίδευαν τόσο μεγάλες αποστάσεις.
“Το γεγονός ότι ένας σκύλος και μια ομάδα ανθρώπων που έρχονται στην περιοχή από μία τέτοια μεγάλη απόσταση υπογραμμίζει περισσότερο το πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη περιοχή ακόμα και τέσσερις χιλιετίες προτού κτιστεί το Στόουνχετζ.
Ανακαλύψεις σαν αυτήν μας δίνουν μία εντελώς νέα κατανόηση σχετικά με τη δημιουργία του τελετουργικού τοπίου και κάνει το Στόουνχετζ ακόμη πιο ιδιαίτερο από ότι νομίζαμε,” είπε ο Jacques.
Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3826173/How-ve-walking-dog-7-500-years-Discovery-tooth-near-Stonehenge-shows-animals-accompanied-humans-travelled-country.html

(Visited 14 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close