Written by 2:57 pm Διάφορα, Επιστημονικά Νέα

Γιατί η συχνότητα είναι πιο σημαντική από τον αυτοέλεγχο

Γιατί η συχνότητα είναι πιο σημαντική από τον αυτοέλεγχο

Τι είναι πιο σημαντικό όσον αφορά στο σχηματισμό κοιλοτήτων τερηδόνας: Ο αυτοέλεγχος ή η συχνότητα;
Όταν σκέφτομαι τις δύο έννοιες, θεωρώ ότι ο αυτοέλεγχος αναφέρεται στην ποσότητα ενός πράγματος, ενώ η συχνότητα στο χρονοδιάγραμμα του. Όταν συζητώ με τους γονείς για το ποια τρόφιμα θα έπρεπε και δε θα έπρεπε να τρώνε σε σχέση με το σχηματισμό της τερηδόνας, συχνά βγάζουν το συμπέρασμα ότι όλα έχουν να κάνουν με τον αυτοέλεγχο.

Γιατι η συχνότητα ειναι πιο σημαντικη απο τον αυτοελεγχο

Μπορεί να υποστηρίξετε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο (το να τρώει κανείς λιγότερα γλυκά και να πίνει λιγότερους χυμούς). Ωστόσο, όταν πρόκειται για το σχηματισμό της τερηδόνας, η συχνότητα είναι πολύ πιο σημαντική από τον αυτοέλεγχο. Αλλά γιατί;
Όλα εξηγούνται από το πώς σχηματίζονται οι κοιλότητες της τερηδόνας.
Οι κοιλότητες τερηδόνας δημιουργούνται όταν τα βακτήρια επεξεργάζονται απλούς υδατάνθρακες και παράγουν οξέα. Το οξύ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα δόντια σας για όση ώρα βρίσκεται στα δόντια σας. Το σάλιο θέλει περίπου 20 λεπτά προκειμένου να εξουδετερώσει αυτό το οξύ.
Τα βακτήρια στα δόντια σας δεν μπορούν να αποθηκεύουν τη ζάχαρη, επεξεργάζονται μόνο ότι έχουν μπροστά τους. Έτσι, όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα και όχι την ποσότητα.
Για παράδειγμα, ποιο παιδί πρόκειται να έχει περισσότερη τερηδόνα; Ένα παιδί που πίνει 250 γραμμάρια γάλα στο πρωινό του, ή ένα παιδί που πίνει την ίδια ποσότητα γάλατος αλλά για πέντε συνεχόμενες ώρες; Δυστυχώς, ακόμη και τα γαλακτοκομικά όταν κανείς τα καταναλώνει με αυτόν τον τρόπο έχουν αρκετή φυσική ζάχαρη την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βακτήρια. Οπότε, η συχνότητα είναι ένας πολύ πιο σημαντικός παράγοντας στον οποίο θα πρέπει να εστιάσετε για την πρόληψη της τερηδόνας.
Όσο λοιπόν αφορά στα δόντια, μπορεί κανείς να είναι λαίμαργος, αρκεί να είναι γρήγορος…
Πηγή: http://www.thedentistdad.com/frequency/

(Visited 20 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close