Written by 6:57 pm Διάφορα, Επιστημονικά Νέα

Γιατί περισσότερη σοκολάτα;

Γιατί περισσότερη σοκολάτα;

Από το βιβλίο Περισσότερη σοκολάτα, χωρίς τερηδόνα: Πώς η διατροφή μπορεί να κρατήσει τα παιδιά σας μακριά από την τερηδόνα. Από το Dr. Roger Lucas.
Το λίπος δεν προκαλεί τερηδόνα. Τα άμυλα και η ζάχαρη όμως ναι.
Συνεπώς, τα δόντια σας θα είναι καλύτερα αν φάτε ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο αντί για ένα πρέτσελ, ένα μπισκότο, ή ακόμη και αποξηραμένα φρούτα. (Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη σοκολάτα γάλακτος – συγγνώμη). Η μαύρη σοκολατα έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε λίπος και επομένως χαμηλότερη συγκέντρωση υδατανθράκων σε σχέση με τα μπισκότα. Είναι παρόμοια με το φυστικοβούτυρο που έχει κάποια πρόσθετη ζάχαρη.

Γιατι περισσότερη σοκολάτα;

Τα βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες τερηδόνας δεν θα διασπάσουν μόνο τα σάκχαρα που περιέχονται στη σοκολάτα, αλλά και το λίπος. Δεδομένου λοιπόν ότι τα βακτήρια θα πρέπει να διασπάσουν τα μόρια του λίπους πρώτα, θα προχωρήσουν στα σάκχαρα πιο αργά. Η αγαπημένη μου είναι η μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο. Η μαύρη σοκολατα, συγκεκριμένα, έχει περισσότερο λίπος παρά ζάχαρη. Με άλλα λόγια το λίπος καταλαμβάνει την πλειοψηφία της μάζας και η ζάχαρη τη μειοψηφία.
Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση σε κακάο τόσο το καλύτερο, επειδή αυτό σημαίνει πιο πολύ λίπος και λιγότερη ζάχαρη. Η μαύρη σοκολάτα τυχαίνει επίσης, να περιέχει ορισμένες χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν το σμάλτο σας. Η εταιρία οδοντόπαστας Theodent εξήγαγε ένα χημικό συστατικό από τη μαύρη σοκολατα προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για να φτιάξει μία οδοντόκρεμα που ενισχύει το σμάλτο.
Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Εγώ το βλέπω ως μία επιπλέον δικαιολογία για να τρώτε περισσότερη μαύρη σοκολατα.
Πηγή: http://www.thedentistdad.com/why-more-chocolate/

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close