Written by 2:51 pm Διάφορα, Κλινικά Περιστατικά

Προτεραιότητα στην κλινική αριστεία!

Προτεραιότητα στην κλινική αριστεία!

Βελτιστοποιώντας την κλινική αριστεία, Άρθρο από τον Dr. Jean-Nicolas Hasson, οδοντίατρο με ειδίκευση στην εμφυτευματολογία και περιοδοντολογία.
Οφείλω να ομολογήσω ότι μου αρέσουν τα συνέδρια. Είναι μία ευκαιρία να συναντήσεις παλιούς φίλους, να εξερευνήσεις μία νέα πόλη και γενικά να περάσεις όμορφα. Επίσης, είναι μία ευκαιρία να μάθεις και να ανακαλύψεις μικρές λεπτομέρειες και νέες πτυχές όσον αφορά στα κλινικά θέματα τις οποίες δεν είχες σκεφτεί στο παρελθόν, αλλά που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον τρόπο που εργάζεσαι και να σου επιτρέψουν να απολαύσεις ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα που πασχίζεις να πετύχεις θεραπεύοντας τους ασθενείς σου.
Τις προάλλες, ένας ομιλητής παρατήρησε ότι, χάρη σε όλες τις νέες αλλαγές και εξελίξεις που βιώνουμε στο επάγγελμά μας, τα μισά πράγματα που κάνουμε σήμερα τα κάνουμε πολύ διαφορετικά από ότι πέντε χρόνια πριν. Τι προκλητική ιδέα ήταν αλήθεια! Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν ήταν λάθος. Προσωπικά κάνω πολύ λιγότερα πράγματα από αυτά που έμαθα στο πανεπιστήμιο 40 χρόνια πριν.

Η ουσία αυτής της ιδέας είναι ότι η ευτυχία βρίσκεται σε όλες τις προκλήσεις και τις ανακαλύψεις που συναντάμε και ξεπερνάμε κάθε μέρα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η επαγγελματική μας ζωή μοιάζει πολύ με ένα κινούμενο τρένο: μπορούμε να επιλέξουμε είτε να επιβιβαστούμε σε αυτό και να απολαύσουμε τα τοπία που περνούμε, τα οποία αλλάζουν συνεχώς, είτε να σταθούμε στην άκρη του σταθμού και να κοιτάζουμε το τρένο που απομακρύνεται.

Για εμένα, ένα τοπίο που συνεχώς αλλάζει ήταν πάντα πιο ελκυστική επιλογή. Διαβάζοντας τις βιογραφίες των κλινικών μας δασκάλων, είναι πάντα υπέροχο να βλέπω ότι έχουν παραμείνει παθιασμένοι με το επάγγελμά τους μέχρι τα βαθιά γηρατειά, ανεξάρτητα από τα όποια άλλα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ κλινική ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Στα συνέδρια, εκτιμούμε τις εξαιρετικές διαλέξεις με τον ίδιο τρόπο που εκτιμούμε τις καλές ταινίες. Η γνώση και τα κλινικά αποτελέσματα που λαμβάνουμε μέσω της ευφυίας και του θάρρους των ανθρώπων που παρουσιάζουν είναι συχνά εντυπωσιακά. Εκεί είναι που αρχίζει το έργο μας.

Όταν πια έχουμε επιστρέψει στα οδοντιατρεία μας, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τη νεοαποκτηθείσα γνώση προς όφελος των ασθενών μας καθώς και για να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους ολοένα και πιο καταρτισμένους συναδέλφους μας. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τα καλύτερα σημεία αυτών που έχουμε μάθει και να τα εφαρμόσουμε στην επαγγελματική μας ζωή.

Η προσωπική μας εμπειρία είναι απαραίτητη για την κατανόηση των συμπερασμάτων που προκύπτουν από τα εν λόγω μηνύματα καθώς και για την αντιμετώπιση των δικών μας προκαταλήψεων, που συχνά είναι δύσκολο να εντοπίσουμε.
Υπάρχει ο κίνδυνος του ομιλητή που παρουσιάζει ένα μέτριο αποτέλεσμα ως εξαιρετική επιτυχία. Πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά προκειμένου να αξιολογήσουμε τα ευρήματά που μας παρουσιάζονται. Η υποκειμενική μας αξιολόγηση μας επιτρέπει να παίρνουμε τα πιο κατάλληλα και να τα εφαρμόζουμε στα ιατρεία μας, βελτιστοποιώντας τις τεχνικές που μας παρουσιάστηκαν.
Αντιλαμβανόμαστε μετά από όλα αυτά τα χρόνια την τεράστια πρόοδο που έχουμε σημειώσει, λόγω αυτών των διαλέξεων: τα πρώτα μας εμφυτεύματα άντεξαν στο χρόνο, έπειτα μάθαμε να τοποθετούμε εμφυτεύματα σε όλα τα σημεία που τα δόντια έχουν χαθεί, και τέλος ήμασταν σε θέση να επιτύχουμε τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.
Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται δελεαστική η παραίτηση με τη σκέψη ότι όλα αυτά τα θαύματα συμβαίνουν σε έναν άλλο κόσμο και όχι στα δικά μας οδοντιατρεία. Καθόλου. Οι ασθενείς μας δεν θέλουν να αποκτήσουν το χαμόγελο που είχαν στα 20 τους. Όσο κι αν ένα ελκυστικό χαμόγελο είναι όνειρο πολλών, συχνά είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί λόγω του κόστους που συνεπάγεται, όπως είναι η μακροχρόνια θεραπεία, ο πόνος που προκαλείται καθώς και η ανάγκη για αυστηρή παρακολούθηση. Επιπλέον, το οικονομικό κόστος ενός ιδανικού σχεδίου θεραπείας είναι πολύ υψηλό για τους περισσότερους από τους ασθενείς μας.
Αυτά που μαθαίνουμε συχνά ωφελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των ασθενών μας. Με την υιοθέτηση μίας συγκεκριμένης τακτικής, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε τα αποτελέσματά της χάρη στην βελτιωμένη κλινική απόδοσή μας. Με το χρόνο, η θεραπεία γίνεται ασφαλής, ωφέλιμη και εμείς γνωρίζουμε τα όρια της.

Οι ασθενείς, στους οποίους δεν ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε αυτήν τη θεραπεία στο παρελθόν, μπορούν τώρα να φροντιστούν καθώς έχουμε επεκτείνει τις γνώσεις μας. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε την αριστεία της θεραπείας που μας παρουσιάστηκε μέσω των ασθενών μας και προσαρμόζοντας την τεχνική στις συνθήκες του δικού μας περιβάλλοντος. Παραθέτοντας τα λόγια του Δαρβίνου: “Δεν είναι το ισχυρότερο από τα είδη αυτό που επιβιώνει, ούτε το πιο εξελιγμένο νοητικά. Είναι αυτό που μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές.”

Αυτό που κάνει τα συνέδρια ελκυστικά είναι τα εναπομείναντα κενά στις γνώσεις που έχουμε και όλες εκείνες οι ερωτήσεις που δεν είχαμε καν σκεφτεί. Για αυτούς τους λόγους, παίρνουμε το τρένο ενθουσιασμένοι για να πάμε και να απολαύσουμε αυτές τις υπέροχες διαλέξεις χάρη στις οποίες προοδεύει η κλινική οδοντιατρική.
Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/europe/30909_optimising_clinical_excellence.html

(Visited 29 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close