Written by 5:45 pm Επιστημονικά Νέα, Καινοτομία

Επιχορήγηση για την ανάπτυξη φαρμάκου κατά της περιοδοντίτιδας!

Επιχορήγηση για την ανάπτυξη φαρμάκου κατά της περιοδοντίτιδας!

Με ένα βραβείο ύψους $1.3 εκατομμυρίων από το Εθνικό Ινστιτούτο Οδοντιατρικής και Κρανιοπροσωπικής Έρευνας (NIDCR) άρχισε το Stony Brook University School of Dental Medicine τη συνεργασία του με τη Traverse Biosciences προκειμένου να αξιολογήσουν την προ-κλινική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του TRB-N0224, του υποψήφιου φαρμάκου της εταιρίας για τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας.
Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το 47.2% των ενηλίκων ηλικίας από 30 ετών και πάνω έχουν περιοδοντίτιδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναφέρουν ότι το 80% των σκύλων έχουν επίσης περιοδοντίτιδα από την ηλικία των τριών ετών.
Το 2015, η  Traverse Biosciences υπέγραψε μία αποκλειστική παγκόσμια συμφωνία αδειοδότησης με το Ίδρυμα Έρευνας για το State University of New York (SUNY) προκειμένου να αναπτύξει ένα φάρμακο για την περιοδοντική νόσο στους σκύλους.

επιχορηγηση για την αναπτυξη φαρμακου κατα της περιοδοντίτιδας

Η επιχορήγηση από το NIDCR θα χρησιμοποιηθεί τώρα για την αξιολόγηση του κορυφαίου υποψήφιου φαρμάκου που έχει προκύψει, του TRB-N0224, για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου σε ανθρώπους και ζώα. Το TRB-N0224 και άλλα υποψήφια φάρμακα που αναπτύχθηκαν είναι χημικά τροποποιημένες κουρκουμίνες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της φλεγμονής.
“Με αυτήν τη σημαντική υποστήριξη από το NIDCR μπορούμε να επιταχύνουμε την εμπορευματοποίηση αυτής της πλατφόρμας για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου, καθώς και μίας ποικιλίας από άλλες χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους,” είπε ο Lorne Golub, DMD, ένας διακεκριμένος καθηγητής του SUNY και επιστημονικός συνιδρυτής Traverse Biosciences.
Το TRB-N0224 έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου σε αρκετά μοντέλα  εργαστηριακών τρωκτικών χωρίς να έχει παρατηρηθεί τοξικότητα σε περισσότερες από 15 φορές της θεραπευτικής δόσης.
“Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη νέων και βελτιωμένων θεραπευτικών μεθόδων ώστε να αντιμετωπίζονται χρόνιες φελγμονώδεις παθήσεις, όπως η περιοδοντίτιδα,”  Ying Gu, PhD, DDS, του τμήματος Γενικής Οδοντιατρικής. “Είναι συναρπαστική η συνεργασία με μία νέα επιχείρηση προκειμένου να αναπτύξουμε μία πολλά υποσχόμενη βιοϊατρική τεχνολογία που εφευρέθηκε εδώ στο Stony Brook University.”
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1221-grant-to-fund-drug-development-to-treat-periodontal-disease
 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close