Written by 5:54 pm Επιστημονικά Νέα

Το Χάρβαρντ επιβεβαιώνει ότι το φθόριο μειώνει το IQ των παιδιών

Μία πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που ζουν σε περιοχές με υψηλά επίπεδα φθορίου στο νερό έχουν “σημαντικά χαμηλότερο” δείκτη νοημοσύνης από εκείνα που ζουν σε περιοχές με χαμηλά επίπεδα στο φθόριο.
Σε μία έκθεση 32 σελίδων την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το  Environmental Health Perspectives, οι ερευνητές έγραψαν:

“Μία πρόσφατη έκθεση από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας των Η.Π.Α. (NRC 2006) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των υψηλών συγκεντρώσεων φθορίου στο πόσιμο νερό μπορεί πια να αποτελούν κάτι ανησυχητικό και ότι περαιτέρω έρευνα είναι δικαιολογημένη.
Το φθόριο μπορεί να προκαλέσει νευροτοξικότητα στα ζώα εργαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων στη μάθηση και τη μνήμη…
Προκειμένου να συνοψίσουμε τη διαθέσιμη βιβλιογραφία, πραγματοποιήσαμε μία συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση των δημοσιευμένων μελετών για την έκθεση στο αυξημένο φθόριο στο πόσιμο νερό σε σχέση με τις νευροαναπτυξιακές καθυστερήσεις.
Συγκεκριμένα, στοχεύσαμε μελέτες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις αγροτικές περιοχές της Κίνας, οι οποίες δεν είναι ευρέως διαδεδομένες, συμπληρώνοντας έτσι τις μελέτες που έχουν συμπεριληφθεί σε προηγούμενες αξιολογήσεις και εκθέσεις αξιολόγησης κινδύνων.
Ευρήματα από τις μετα-αναλύσεις 27 μελετών που δημοσιεύτηκαν σε μία περίοδο 22 χρόνων δείχνουν μία αντίστροφη συσχέτιση της υψηλής έκθεσης στο φθόριο και της ευφυΐας των παιδιών… Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το φθόριο μπορεί να είναι μία αναπτυξιακή νευροτοξική ουσία που επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.”

Ερευνες εχουν επανειλημμενα συσχετισει το φθόριο με μειωμενο IQ και βλαβη στον εγκεφαλο

Υπάρχουν τόσες πολλές επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν τις άμεσες, τοξικές επιδράσεις του φθορίου στο σώμα σας που είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν θεωρείται ως επιστημονική ομοφωνία μέχρι τώρα. Παρά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του, το φθοριο προστίθεται στο 70% των δημόσιων παροχών πόσιμου νερού στις Η.Π.Α.
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιατρικές (και οδοντιατρικές) κοινότητες αρνούνται τόσο πεισματικά να συνδέσουν τις τελείες, όταν πρόκειται για την εκτίναξη της αύξησης στην εξασθένιση της γνωστικής λειτουργίας των ενηλίκων και των θεμάτων συμπεριφοράς στα παιδιά (ADD, ADHD, κατάθλιψη και μαθησιακές δυσκολίες όλων των ειδών).
Στην πραγματικότητα, έχουν υπάρξει περισσότερες από 23 μελέτες σε ανθρώπους και 100 μελέτες σε ζώα που συνδέουν το φθόριο με την εγκεφαλική βλάβη. Το φθοριο μπορεί επίσης να αυξήσει την απορρόφηση μαγγανίου, επιδεινώνοντας τα προβλήματα, δεδομένου ότι το μαγγάνιο στο πόσιμο νερό έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση του δείκτη νοημοσύνης των παιδιών.
Αναφερθείσες επιδράσεις του φθορίου στον εγκέφαλό σας περιλαμβάνουν:

  1. Μείωση στους νικοτινικούς υποδοχείς ακετολοχολίνης.
  2. Ζημιές στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου.
  3. Σχηματισμός πλάκας β-αμυλοειδούς (η κλασική εγκεφαλική ανωμαλία της νόσου Αλτσχάιμερ).
  4. Μείωση στο περιεχόμενο των λιπιδίων.
  5. Βλάβες στα κύτταρα του Purkinje.
  6. Επιδείνωση των βλαβών που προκαλούνται από ανεπάρκεια ιωδίου.
  7. Εξασθένιση συστημάτων αντιοξειδωτικής άμυνας.
  8. Αυξημένη πρόσληψη αλουμινίου.
  9. Συσσώρευση φθορίου στην επίφυση που σχετίζεται με τη γνωστική λειτουργία.

6 πραγματα που πρεπει να ξερετε για το φθοριο

Το Χάρβαρντ επιβεβαιώνει ότι το φθόριο μειώνει το IQ των παιδιών

  1. Το φθόριο είναι το μόνο φάρμακο το οποίο δίνεται ανεξέλεγκτα στον πληθυσμό χωρίς έλεγχο δοσολογίας.
  2. Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι φθορίου στο πόσιμο νερό είναι το πυριτιοφθοριούχο νάτριο και το φθοριοπυριτικό οξύ, τα οποία είναι απόβλητα από τα υγρά συστήματα καθαρισμού της βιομηχανίας των λιπασμάτων και θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα.
  3. Πάνω από 23 μελέτες σε ανθρώπους και 100 σε ζώα σχετίζουν το φθόριο με την εγκεφαλική βλάβη.
  4. 50% του λαμβανόμενου φθορίου εναποτίθεται στα οστά των παιδιών ενώ μόνο περίπου το 10% αποθηκεύεται στους ενήλικες.
  5. Το 41% των παιδιών στις Η.Π.Α. έχουν οδοντική φθορίαση που προκαλείται από το υπερβολικό φθόριο, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
  6. To 99% του συνολικού φθορίου πηγαίνει από τον αγωγό ίσια στο περιβάλλον.

Οι βλαβερες συνεπειες του φθοριου ειναι γνωστες εδω και μισο αιωνα

Αυτό που είναι ίσως το πιο περίεργο είναι ότι οι βλαβερές επιπτώσεις του φθορίου είναι γνωστές από τις συμβατικές ιατρικές οργανώσεις για πάνω από μισό αιώνα.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η τοξικότητα του φθορίου μπορεί να οδηγήσει σε μία ευρεία ποικιλία προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:

  1. Αυξημένη απορρόφηση μολύβδου.
  2. Διαταραχή σύνθεσης κολλαγόνου.
  3. Υπερκινητικότητα ή/και λήθαργο.
  4. Διαταραχές των μυών.
  5. Νόσο του θυρεοειδή.
  6. Αρθρίτιδα.
  7. Άνοια.
  8. Κατάγματα των οστών.
  9. Μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδούς.
  10. Καρκίνος των οστών.
  11. Αδρανοποίηση 62 ενζύμων και αναστολή περισσότερων από 100.
  12. Αναστολή σχηματισμού αντισωμάτων.
  13. Γενετικές βλάβες και θάνατο κυττάρων.
  14. Αυξημένο ποσοστό όγκου και καρκίνου.
  15. Διατάραξη ανοσοποιητικού συστήματος.
  16. Βλάβη στο σπέρμα και αύξηση υπογονιμότητας.

Το φθοριο συνδεεται με τον καρκινο

Μακροχρόνια εξαφανισμένη έρευνα που συνδέει το φθόριο με τον καρκίνο έχει επανεμφανιστεί σε Ολλανδικό κλιπ ταινίας όπου εμφανίζεται ο Δρ. Dean Burk, ο οποίος το 1937 ήταν ένας από τους ιδρυτές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στις Η.Π.Α. και επικεφαλής του τμήματος κυτταροχημείας για περισσότερα από 30 χρόνια.
Στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη, λέει πως η φθορίωση του νερού ισοδυναμεί με δημόσια δολοφονία, αναφερόμενος σε μια μελέτη που είχε γίνει στις 10 μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α. με φθορίωση νερού σε σύγκριση με τις 10 μεγαλύτερες χωρίς. Η μελέτη έδειξε ότι οι θάνατοι από καρκίνο αυξήθηκαν απότομα μέσα σε μόλις ένα ή δύο χρόνια μετά την έναρξη της φθορίωσης του νερού.
Αυτή και άλλες μελέτες που συνδέουν το φθόριο με τον καρκίνο είχαν παραγγελθεί από την κυβέρνηση αλλά γρήγορα “θάφτηκαν” όταν βρέθηκε ότι το φθόριο συνδέεται με δραματικές αυξήσεις των καρκίνων.
 
Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/fluoride_b_2479833.html

(Visited 91 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close