Written by 2:17 pm Διάφορα

To ολοζώντανο ρολόι του Άμστερνταμ!

Το ολοζώντανο ρολόι του Άμστερνταμ

Ο Ολλανδός σχεδιαστής Maarten Baas έχει εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση της σειράς του Real Time: ένα ρολόι στο ανακαινισμένη αίθουσα αναμονής 2 του Αεροδρομίου Schiphol του Άμστερνταμ.

Το ρολόι του Schiphol

Το “Ρολόι του Schiphol” διαθέτει ένα βίντεο ενός άνδρα με εργατική στολή πίσω από την ημιδιαφανή πρόσοψη του ρολογιού, ο οποίος με κόπο ζωγραφίζει το χρόνο λεπτό προς λεπτό για όσο αντέξει κανείς να βλέπει.
Το ολοζώντανο ρολόι του Άμστερνταμ
 

“Ο όρος Real Time χρησιμοποιείται στην κινηματογραφική βιομηχανία,” είπε ο Maarten Baas σε μία συνέντευξή του. “Σημαίνει ότι η διάρκεια μίας σκηνής απεικονίζει ακριβώς το χρόνο που χρειάστηκε για να κινηματογραφηθεί. Με αυτήν την ιδέα παίζω στα Real Time ρολόγια μου όπου τα χέρια του χρόνου μετακινούνται κυριολεκτικά σε πραγματικό χρόνο.”

Ο Baas πρόσθεσε μία σκάλα και μία πόρτα για να δημιουργήσει το δρόμο που ο επιστάτης που εμφανίζεται στο βίντεο θα ακολουθούσε. Αυτό επιταχύνει ακόμη περισσότερο τον σουρεαλισμό του εγχειρήματος.
Η σειρά Real Time του Maarten Baas εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Επίπλων του Μιλάνου το 2009 και περιλαμβάνει το έργο “Sweepers” στο οποίο δύο εργάτες σκουπίζουν σε ένα ζωντανό ρολόι για 12 ώρες, το “Analog Digital” στο οποίο ένας άνθρωπος ζωγραφίζει τα ψηφία σε ένα πρότυπο ψηφιακό ρολόι, καθώς και το έργο “Grandfather Clocks” το οποίο παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο ένας άνδρας ζωγραφίζει τους δείκτες του ρολογιού μέσα από την πρόσοψή του. Το “Ρολόι του Schiphol” αποτελεί μία επέκταση της έννοιας Real Time.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο παρακάτω:

Πηγή: http://www.slate.com/blogs/the_eye/2016/07/07/martin_baas_giant_real_time_clock_at_schiphol_airport_features_a_man_painting.html

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close