Written by 2:18 pm Διάφορα

Η αγορά των εμφυτευμάτων θα ξεπεράσει τα $4,4 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020

αγορά οδοντικών εμφυτευμάτων

Η παγκόσμια αγορά των οδοντικών εμφυτευμάτων θα ξεπεράσει τα 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, σύμφωνα με τους αναλυτές στην Technavio, με βάση 4 παράγοντες: την αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων με έλλειψη δοντιών και των περιστατικών στοματικών νοσημάτων, την αυξημένη χρήση της τεχνολογίας CAD/CAM, την αυξανόμενη υιοθέτηση της οδοντιατρικής που βασίζεται σε τεκμήρια, και τη μεγαλύτερη ζήτηση για στοματική φροντίδα.

Η παγκοσμια αγορα των εμφυτευμάτων θα δει αναπτυξη

Περίπου το 24% του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας από 65 ετών και πάνω είχε έλλειψη δοντιών το 2012, αναφέρει η Technavio, λόγω ηλικίας, τερηδόνας, περιοδοντικών και άλλων ασθενειών των ούλων, με τους τραυματισμούς να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό των περιπτώσεων. Επιπλέον, μεταξύ του 60% και του 90% των παιδιών και σχεδόν του 100% των ενηλίκων παρατηρήθηκε η ύπαρξη κοιλοτήτων τερηδόνας.

“Οι πρόοδοι στην τεχνολογία έχουν οδηγήσει στην εισαγωγή νέων διαδικασιών που προσφέρουν αποτελεσματική στοματική φροντίδα, ελάχιστα επεμβατικών διαδικασιών, έγκαιρης ανίχνευσης τερηδόνας με τη χρήση εξοπλισμού λέιζερ, και θεραπείας των περιοδοντικών νοσημάτων,” δήλωσε ο Barath Palada, ένας επικεφαλής αναλυτής  στην Technavio. “Αυτό θα αυξήσει των αριθμό των ασθενών και των οδοντιατρικών επισκέψεων, τα οποία με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των οδοντικών εμφυτευμάτων.
Επιπλέον, οι πρόοδοι στην τεχνολογία CAD/CAM επέτρεψαν στους προμηθευτές την παραγωγή βελτιωμένων οδοντικών εμφυτευμάτων. Η τεχνολογία  CAD/CAM επιτρέπει την παραμετροποίηση των εμφυτευμάτων με βάση την ανατομία του στόματος του ασθενή και στηρίζει τη σωστή τοποθέτησή τους για λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες και μικρότερες περιόδους ανάρρωσης. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση του εμφυτεύματος θα αυξηθεί.
Εν τω μεταξύ, οι οδοντίατροι υιοθετούν αυστηρούς ελέγχους και πρότυπα επιδόσεων για την αξιολόγηση νέων προϊόντων και τεχνολογιών, ενώ παράγουν ισχυρά στοιχεία σε κλινικές μελέτες για την τυποποίηση των πρωτοκόλλων των εμφυτευμάτων. Επίσης, οι οδοντιατρικοί σύλλογοι βασίζονται στην τεκμηριωμένη οδοντιατρική για να δημιουργήσουν για να ρυθμίσουν την πολιτική η οποία θα ακολουθεί μία καθορισμένη διαδικασία συστηματικής συλλογής και ανάλυσης επιστημονικών στοιχείων για να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα κλινικά ερωτήματα.
Οι αναλύσεις αυτές βοηθούν τους οδοντιάτρους στην καθημερινή κλινική πρακτική τους, λέει η Technavio. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των νέων πρωτοκόλλων τα οποία μπορούν να κάνουν τα οδοντικά εμφυτεύματα πιο προσιτά. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, καθώς και την οικονομική προσιτότητα των οδοντικών εμφυτευμάτων, αναφέρει η εταιρία.

Τέλος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι περίπου το 47% των ενηλίκων ηλικίας 30 ετών και άνω έχει κάποιας μορφής περιοδοντίτιδα και σχεδόν το 30% των ανθρώπων μεταξύ των ηλικιών 65 και 75 ετών έχει έλλειψη φυσικών δοντιών. Λόγω των συνδέσεων μεταξύ της στοματικής υγείας και της γενικής υγείας, τόσο οι ιδιωτικοί οργανισμοί όσο και οι κυβερνήσεις παίρνουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγείας.

Για παράδειγμα, τα CDC συνεργάζονται με την Αμερικανική Εταιρία Περιοδοντολογίας και την Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρία προκειμένου να βελτιώσουν και να διατηρήσουν την επιτήρηση των νόσων του περιοδοντίου στους ενήλικες των Η.Π.Α. Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) διαμορφώνει κανονισμούς για τη στοματική υγεία ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά οι κίνδυνοι της υγείας του στόματος και να υλοποιούνται κοινοτικά έργα για την πρόληψη των στοματικών ασθενειών.
Επί του παρόντος, ο WHO εργάζεται με τις εθνικές υγειονομικές αρχές ώστε να εφαρμοστούν αποτελεσματικά προγράμματα φθορίωσης σε όλον τον κόσμο για την πρόληψη της τερηδόνας και να παρέχεται τεχνική υποστήριξη σε διάφορες χώρες προκειμένου να ενσωματώσουν προγράμματα στοματικής υγείας στα δημόσια συστήματα τους που αφορούν την υγεία.
“Οι πρωτοβουλίες αυτές θα προκαλέσουν την ευαισθητοποίηση και θα δημιουργήσουν περισσότερη ζήτηση για στοματική φροντίδα και εμφυτεύματα, οδηγώντας έτσι στην ανάπτυξη της αγοράς των οδοντικών εμφυτευμάτων,” δήλωσε ο Palada.
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1078-dental-implant-market-to-top-4-4-billion-by-2020

(Visited 7 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close