Written by 4:14 pm Εκπαίδευση

Νέες οδηγίες για τη νάρκωση τονίζουν την ασφάλεια των ασθενών

ασφάλεια παιδιών στην οδοντιατρική

Ασφάλεια των ασθενών: Παρέχετε νάρκωση στους παιδιατρικούς ασθενείς σας; Αν ναι, έχετε τις ικανότητες να σώσετε ένα παιδί με άπνοια, λαρυγγοσπασμό ή απόφραξη των αεραγωγών;
Το να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τέτοια περιστατικά είναι μία από τις συστάσεις που έγιναν στο πλαίσιο μίας πρακτικής καθοδήγησης που εκδόθηκε για τους οδοντιάτρους και γιατρούς από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) και την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδοδοντίας (AAPD).
Οι ενημερωμένες κατευθυντήριες γραμμές τονίζουν επίσης τα ακόλουθα:

  1. Εκείνοι που χορηγούν βαθιά νάρκωση πρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν διασωλήνωση τραχείας και καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.
  2. Ο έμπειρος παρατηρητής για είτε μέτρια είτε βαθιά νάρκωση πρέπει να εκπαιδεύεται σχετικά.
  3. Η χρήση της καπνογραφίας ενθαρρύνεται ιδιαίτερα για παιδιά σε μέτρια νάρκωση και απαιτείται για εκείνα σε βαθιά. Η καπνογραφία είναι η μέτρηση των εισπνεόμενων και εκπνεόμενων συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα, όπως καταγράφονται σε ένα καπνογράφημα.

Ο γενικός γιατρός, Stephen Wilson, DMD, PhD, τόνισε ότι οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές επικεντρώνονται στην αναγνώριση και τη διαχείριση των παρεμβάσεων διάσωσης από τον πάροχο. Ο  Dr. Wilson και ο Charles Coté, MD, είναι οι κορυφαίοι συντάκτες αυτής της έκθεσης.
“Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές προσφέρουν περισσότερες αναφορές που είναι ενημερωμένες και υποστηρικτικές των προτάσεων και των συστάσεων,” είπε ο Dr. Wilson.

Εμφαση στην ασφάλεια των ασθενων

Ο αριθμός των διαδικασιών που απαιτούν νάρκωση έχει αυξηθεί τόσο στις ιατρικές όσο και στις οδοντιατρικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου, η AAP και η AAPD επιδίωξαν να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Να ενοποιήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη νάρκωση που χρησιμοποιείται στην ιατρική και την οδοντιατρική.
  2. Να προσθέσουν διευκρινήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης, ιδίως όσον αφορά στη συνεχή μέτρηση του εκπνεόμενου διοξειδίου του άνθρακα.
  3. Να παρέχουν ενημερωμένες πληροφορίες από την ιατρική και οδοντιατρική βιβλιογραφία.
  4. Να προτείνουν μεθόδους για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας και των αποτελεσμάτων.

Ο Dr. Wilson είπε ότι αλλαγές στην ασφάλεια των ασθενών και νέα βιβλιογραφία σε τομείς, όπως η παρακολούθηση, ήταν οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ανάγκη για αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών.
“Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που γράφτηκαν οι τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές, και σημαντικές αλλαγές έχουν προκύψει στον τομέα της ασφάλειας των ασθενών που σχετίζεται με τη νάρκωση,” είπε.
Επίσης, δήλωσε ότι η καπνογραφία είναι ένας βασικός τομέας των κατευθυντήριων γραμμών.

ΑΟΑΦΟΕ

Επίσης, οι συντάκτες έδωσαν έμφαση στη σημασία των βημάτων ΑΟΑΦΟΕ κατά το σχεδιασμό και την προετοιμασία των διαδικασιών:
Α = Αναρρόφηση
Ο = Οξυγόνο (επαρκές απόθεμα)
Α = Αεραγωγός (εξοπλισμός κατάλληλου μεγέθους για τη διαχείριση ενός παιδιού που δεν αναπνέει)
Φ = Φαρμακείο (φάρμακα που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής)
Ο = Οθόνες παρακολούθησης (Κατάλληλου μεγέθους οξύμετρο ανιχνεύει και παρακολουθεί κατάλληλα τη διαδικασία)
Ε = Εξοπλισμός (απινιδωτής)

Αλγοριθμοι αποφασης

Η ενημερωμένη έκδοση προσφέρει επίσης τρεις αλγόριθμους ή “δέντρα” απόφασης που παρέχουν καθοδήγηση για τη διαχείριση της απόφραξης των αεραγωγών, του λαρυγγοσπασμού και της άπνοιας.
Τα “δέντρα απόφασης” έχουν σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνουν την υπενθύμιση ότι η έκκληση για βοήθεια είναι απαραίτητο μέρος της διαδικασίας.
Οι συντάκτες τόνισαν ότι η ασφαλής νάρκωση απαιτεί μία συστηματική προσέγγιση και μία προθυμία για την μάθηση προηγμένων δεξιοτήτων.
Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=sup&sub=apm&pag=dis&ItemID=319997

(Visited 14 times, 1 visits today)

Last modified: June 30, 2016

Close