Written by 2:37 pm Διάφορα

Η Βρετανική Οδοντιατρική Εταιρία απαντά για το Brexit

Βρετανική οδοντιατρική εταιρία για το Brexit

Η Βρετανική Οδοντιατρική Εταιρία (British Dental Association – BDA) έχει ανταποκριθεί μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η Βρετανικη οδοντιατρική εταιρία απαντα για το Brexit

H Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει την οδοντιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μία σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης των οδοντιάτρων και των υπόλοιπων επαγγελματιών οδοντιατρικής φροντίδας, την εισαγωγή οδοντιατρικού εξοπλισμού και υλικών, καθώς και τη νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια.
“Εμείς δεν πήραμε θέση σε αυτό το δημοψήφισμα,” είπε ο Mick Armstrong, πρόεδρος της Βρετανικής Οδοντιατρικης Εταιρίας.
“Το προνόμιο μας να διασφαλίσουμε αυτό το επάγγελμα ακούγεται από οποιαδήποτε κυβέρνηση η οποία λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν τον τομέα της οδοντιατρικής φροντίδας, οπουδήποτε και αν εδρεύουν, και με οτιδήποτε και να συμβαίνει στην κάλπη,
“Σήμερα, ο ρόλος αυτός παραμένει ο ίδιος.
“Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, δε γνωρίζουμε τι μορφή θα πάρει το Brexit, αλλά θα μπορούσε βεβαίως να σημαίνει σημαντικές αλλαγές τόσο για τον οδοντιατρικό κανονισμό όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό στην οδοντιατρική.
“Εμείς έχουμε ως στόχο να διασφαλίσουμε τις εργασίες των οδοντιάτρων.
“Θα προσφέρουμε υποστήριξη, συμβουλές και προστασία των συμφερόντων των μελών μας, και θα συνεργαστούμε με τους διεθνείς εταίρους μας όπου οι οδοντίατροι τους Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να επωφεληθούν,” συμπλήρωσε ο Mick Armstrong.
Η Βρετανική Οδοντιατρική Εταιρια έχει τώρα δεσμευτεί να αξιολογήσει και να κρατήσει τα μέλη της ενημερωμένα για τις πλήρεις επιπτώσεις της αποχώρησης.
Πηγή: Dentistry.co.uk
 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close