Written by 4:14 pm Επιστημονικά Νέα

Οι γυναίκες αλλάζουν πιο συχνά την οδοντόβουρτσα σε σχέση με τους άνδρες

Οδοντόβουρτσα - dentaalert.gr

Οι γυναίκες αλλάζουν δύο φορές πιο συχνά την οδοντόβουρτσα τους σε σχέση με τους άνδρες, σύμφωνα με τα ευρήματα μίας έρευνας.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες αλλάζουν την οδοντόβουρτσά τους κάθε 92 ημέρες, ενώ οι άνδρες διατηρούν την ίδια οδοντόβουρτσα για 185 ημέρες.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μία έρευνα που διεξήχθη από την κλινική  Carisbrook Dental στο Μάντσεστερ, η οποία ρώτησε 1.000 ασθενείς σχετικά με τις συνήθειές τους όσον αφορά στη στοματική υγιεινή τους.
“Όλη η έρευνα μας δείχνει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την υγεία των δοντιών τους πολύ πιο σοβαρά από τους άνδρες,” εξήγησε ο Dr Tariq Idrees, ιδιοκτήτης της κλινικής Carisbrook Dental.
“Οι άνδρες ρισκάρουν τη στοματική τους υγεία με το να διατηρούν για τόσο πολύ την ίδια οδοντόβουρτσα. Η αλλαγή της οδοντόβουρτσας κάθε τρεις μήνες μπορεί να φαίνεται πολύ σύντομη, αλλά πρέπει να σκεφτείτε τα μικρόβια, τους ιούς και τα βακτήρια στα οποία η οδοντόβουρτσά σας εκτίθεται κάθε μέρα. Νέες οδοντόβουρτσες έχουν κατασκευαστεί, στις οποίες οι τρίχες αλλάζουν χρώμα όταν έχουν φθαρεί, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο άμεση υπενθύμιση για το πότε πρέπει να αγοράσετε καινούρια.”

Στοματικη Υγεια

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες χρησιμοποιούνται από το 57% των γυναικών και μόλις το 32% των ανδρών, σύμφωνα με την έρευνα. Οι γυναίκες δαπανούν, κατά μέσο όρο, £42 το χρόνο για την στοματική τους φροντίδα – η οποία περιλαμβάνει οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες και άλλα προϊόντα, όπως τα στοματικά διαλύματα. Ενώ, οι άνδρες δαπανούν τα μισά από ότι οι γυναίκες, δηλαδή  £24 το χρόνο.
Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι 7 στους 10 άνδρες (72%) έχουν χρησιμοποιήσει την οδοντόβουρτσα της συντρόφου τους. Αλλά μόνο το 26% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την οδοντόβουρτσα του συντρόφου τους, προτείνοντας ότι οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές στα  βακτήρια που βρίσκονται στην οδοντόβουρτσα του συντρόφου τους.
“Οι γυναίκες ξοδεύουν τα διπλάσια για τα δόντια τους και τείνουν να έχουν πιο υγιή δόντια και ούλα. Επίσης, είναι πέντε φορές πιο πιθανό για τις γυναίκες να συμφωνήσουν σε μία αισθητική διαδικασία, όπως η λεύκανση,” είπε ο Dr Idrees.

Φροντιδα και Βουρτσισμα

Ο Dr Idrees προτείνει να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις μήνες προκειμένου να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή.
“Είναι λογικό να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας κάθε τρεις μήνες. Οι τρίχες φθείρονται με τη χρήση και ως εκ τούτου μειώνεται η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού. Όταν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας δεν είναι πλέον ευθείες και σταθερές δεν είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών. Οι οδοντόβουρτσες επίσης φθείρονται πιο γρήγορα ανάλογα με παράγοντες που είναι μοναδικοί για τον κάθε ασθενή.”
“Ελέγξτε τις οδοντόβουρτσες συχνά για αυτόν τον τύπο της φθοράς και αντικαταστήστε τες πιο συχνά εάν είναι απαραίτητο. Τα παιδιά έχουν την τάση να βουρτσίζουν πιο αυστηρά από τους ενήλικες, οπότε οι οδοντόβουρτσες τους μπορεί να χρειάζονται πιο συχνή αντικατάσταση.
«Μπορείτε να σκοτώσετε τα μικρόβια με το να βουτήξετε την οδοντόβουρτσά σας σε ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα για περίπου μια ώρα, στη συνέχεια να την ξεπλύνετε και να την στεγνώσετε,” είπε ο Dr Idrees.
Πηγή: http://www.dentistry.co.uk/2016/05/23/women-change-their-toothbrush-twice-as-often-as-men-according-to-survey/

(Visited 18 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close