Written by 5:47 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

3 σημαντικοί τρόποι για την προστασία δεδομένων των ασθενών σας

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι οδοντίατροι, τα δεδομένα που υπάρχουν στο γραφείο του οδοντιατρείου είναι τα πιο κρίσιμα δεδομένα που σας ανήκουν: τα αρχεία των ασθενών, το πρόγραμμα, τα έγγραφα κλ.π. είναι η ψυχή του οδοντιατρείου σας.

Το ερώτημα είναι: Τι κάνει κανείς για να προστατεύσει αυτά τα δεδομένα; Για την πρόληψη παραβιάσεων των δεδομένων σας, χρειάζεται να επικεντρωθείτε σε τρεις περιοχές.

Ενα τειχος προστασιας

Τι είναι ένα τείχος προστασίας;
Ένα τείχος προστασίας είναι συνήθως μια συσκευή που μπορεί να προστατεύσει από μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις με το να παρεμποδίζει τις εισερχόμενες και εξερχόμενες προσπάθειες σύνδεσης και να τις μπλοκάρει ή να τις επιτρέπει με βάση ένα σύνολο κανόνων.
Σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι δρομολογητές (routers) έχουν τείχη προστασίας ενσωματωμένα, και όλες οι εκδόσεις των Windows έχουν τείχος προστασίας ενσωματωμένο επίσης, παρόλο που απαιτείται να το ρυθμίσετε και να το ενεργοποιήσετε.
Για τα περισσότερα οδοντιατρεία, ένας δρομολογητής (Router) με ενσωματωμένο τείχος προστασίας είναι επαρκής.

Προστασια απο κακοβουλο λογισμικο

Σε αντίθεση με την απαίτηση τείχους προστασίας, η ανάγκη για προστασία από κακόβουλα λογισμικά είναι πιο σαφής.
Ενώ κυκλοφορούν μερικά δωρεάν προγράμματα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά τα οποία επιτρέπουν τη χρήση σε εμπορικό περιβάλλον, τα οδοντιατρεία εξυπηρετούνται καλύτερα με την επένδυση σε προγράμματα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά που παρέχονται κατόπιν πληρωμής.
Θα θέλετε να ρυθμίσετε το λογισμικό ώστε να αποκλείσει ορισμένα αρχεία τα οποία παραμένουν απρόσβλητα από τις επιθέσεις ιών, καθώς η συνεχής σάρωση αυτών των αρχείων θα οδηγήσει σε επιβάρυνση του δικτύου και προβλήματα.

Προστασια απο κακοβουλο λογισμικο Ransomeware

Ενώ τα προγράμματα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά είναι κρίσιμα, η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά δεν έχουν και το καλύτερο αποτέλεσμα εναντίον μερικών ιών νεότερων κατηγοριών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως ransomeware.
Αυτοί οι ιοί μπορούν να μπουν στο σύστημά σας, συνήθως μέσω ενός “μολυσμένου” μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μολυσμένης ιστοσελίδας, και να κλειδώσουν όλα τα αρχεία σας απαιτώντας να καταβληθούν λύτρα, προκειμένου να τα ξεκλειδώσουν.
Αυτά τα λύτρα κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 500  μέχρι 2000 ευρώ! Ενώ ένα καλά κρυπτογραφημένο back-up είναι η καλύτερη τελευταίας γραμμής άμυνα, το να μην κολλήσετε τον ιό εξαρχής είναι ακόμη καλύτερο.

Με το να πάρετε τις απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά στην προστασία των δεδομένων σας, θα είστε ήρεμοι γνωρίζοντας ότι τα πιο πολύτιμα δεδομένα σας είναι ασφαλή.

Πηγή: dentalproductsreport.com

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close