Written by 6:09 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Νέα Οδοντιατρική Σχολή ανοίγει στη Νέα Υόρκη μετά από 50 χρόνια

Η πρώτη, μέσα στα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, νέα Οδοντιατρική Σχολή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει οριστεί να ανοίξει αυτό το φθινόπωρο, ανακοίνωσε ο Alan Kadish, M.D. πρόεδρος του Touro College and University System (TCUS).

Το Touro, που βρίσκεται στην κορυφή των εκπαιδευτών των επαγγελματιών υγείας στη Νέα Υόρκη, έλαβε την τελική έγκριση του κράτους και θα ιδρύσει το Touro College of Dental Medicine στην πανεπιστημιούπολη του New York Medical College (NYMC) στη Valhalla, στη Νέα Υόρκη.
Η Σχολή έχει ως στόχο να βελτιώσει το δίκτυο διανομής φροντίδας της στοματικής υγείας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 4,5 εκατομμύρια από το 1968, όταν άνοιξε η τελευταία Οδοντιατρική Σχολή.
Με στόχο την ενίσχυση της οδοντιατρικής εκπαίδευσης και τη βελτίωση της πρόσβασης στη φροντίδα της στοματικής υγείας σε όλη την περιοχή Hudson Valley της Νέας Υόρκης, η νέα Οδοντιατρική Σχολή Touro College of Dental Medicine θα περιλαμβάνει ένα προ-διδακτορικό πρόγραμμα τεσσάρων ετών για τους φοιτητές, ένα πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης για επαγγελματίες οδοντιάτρους, και μια κοινωνική οδοντιατρική κλινική 123 ασθενών που θα επικεντρώνεται στην οικονομικά προσιτή και ποιοτική θεραπεία των λιγότερο προνομιούχων κοινοτήτων στην περιοχή Hudson Valley καθώς και αυτή του Bronx.
Στο εναρκτήριο έτος της Σχολής, που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2016, αναμένεται η εγγραφή 110 φοιτητών. Όταν είναι πλήρης, η Σχολή θα περιλαμβάνει περίπου 440 φοιτητές και θα προσφέρει μαθήματα βασικών επιστημών που θα διδάσκονται στην Ιατρική Σχολή.

Ανθρωπινο Δυναμικο

Το Touro έχει ορίσει τον Jay P. Goldsmith, D.M.D. ως πρύτανη της Οδοντιατρικής Σχολής. Ο Δρ. Goldsmith ήταν πρώην καθηγητής, διευθυντής προγράμματος, και αναπληρωτής επικεφαλής στο τμήμα Οδοντιατρικής του NYMC. Εκτός από την εμπειρία του στον ακαδημαϊκό κόσμο, ο Δρ. Goldsmith είναι ένας κορυφαίος οδοντίατρος, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρούργος με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας, μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου των Οδοντιάτρων, και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών της Ακαδημίας της Οδοντιατρικής της Νέας Υόρκης.
Ο Edward F. Farkas, D.D.S. έχει οριστεί ανώτερος συνεργάτης του πρύτανη για τις κλινικές υποθέσεις και πρόεδρος της οδοντιατρικής. Ο δρ. Farkas, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έχει ασκήσει το επάγγελμα της γενικής οδοντιατρικής στη Νέα Υόρκη για πάνω από 30 χρόνια, και ασχολήθηκε με την ίδρυση της Οδοντιατρικής Σχολής από την αρχή.
Ο Ronnie Myers, D.D.S. έχει οριστεί αντιπρύτανης για τις ακαδημαϊκές και διοικητικές υποθέσεις. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως αντιπρύτανης για τη χορήγηση Columbia University College of Dental Medicine.
Ο Salomon Amar, D.D.S., PhD, έχει οριστεί υπεύθυνος για τη βιοϊατρική έρευνα στο TCUS, καθηγητής της μοριακής βιολογίας στο NYMC, και καθηγητής οδοντιατρικής στο NYMC.
Πηγή
 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close