Written by 5:28 μμ Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Εσείς έχετε αποστειρωτή;

Μήπως είναι η ώρα να αλλάξεις το οδοντιατρείο σου;
Μια σύνοψη μερικών από τις πιο πρόσφατες επιλογές αποστειρωτή στην αγορά.

Ένα από τα βασικά σημεία ενός οποιουδήποτε οδοντιατρείου είναι το σχέδιο ελέγχου των λοιμώξεων. Αν δεν είστε σίγουροι ότι το περιβάλλον, τα εργαλεία, και οι υπάλληλοί σας (αλλά και εσείς οι ίδιοι!) παρέχουν καθαρές και αποστειρωμένες υπηρεσίες στους ασθενείς σας, τότε αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο μολύνσεων.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε οδοντίατρο να βεβαιωθεί ότι το οδοντιατρείο και το προσωπικό είναι προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι ώστε να λειτουργήσουν μέσα σε ένα εύρωστο σχέδιο ελέγχου των λοιμώξεων.
Σε κάθε προσπάθεια ελέγχου των λοιμώξεων ένα σημαντικό εξάρτημα θα έπρεπε να είναι ένας αποστειρωτής για τα οδοντιατρικά εργαλεία. Γι’αυτό και σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς από τους κορυφαίους αποστειρωτές που κυκλοφορούν στην αγορά.

1. Αποστειρωτης COX ταχειας θερμανσης (COX Rapid Heat Sterilizer)

cpac-web
Ο αποστειρωτής COX ταχείας θέρμανσης παρέχει αποστείρωση συσκευασμένων εργαλείων σε 12 λεπτά. Οι κύκλοι στεγνώματος εξαλείφονται από συστήματα HVHA και με την απουσία νερού, ατμού, και χημικών δεν υπάρχει καμιά διάβρωση, “σκάσιμο”, ή θάμπωμα στα εργαλεία.
Ο αποστειρωτής COX ταχείας θέρμανσης έχει αντικειμενικά αποδειχθεί ότι καταναλώνει κατά μέσο όρο 84% λιγότερη ενέργεια ανά κύκλο αποστείρωσης σχετικά με άλλους αποστειρωτές ατμού, και μπορεί να αποστειρώσει πάνω από 200 εργαλεία ανά ώρα.

2. Αποστειρωτης DDS7000 (DDS7000 Sterilizer)

dentronix-web
Ο DDS7000 είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς των αποστειρωτών ταχείας ξηρής θερμότητας της Dentronix. Ειδικά σχεδιασμένος για ορθοδοντικές τσιμπίδες, η μεταφερόμενη ενέργεια θέρμανσης αποστειρώνει 36 τσιμπίδες σε 37 λεπτά στους 191°C. Κατά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου, οι τσιμπίδες βρίσκονται σε ασφαλή θερμοκρασία για άμεση χρήση.
Ο DDS7000 παρέχει μια αδρανή διαδικασία χωρίς υγρασία η οποία διατηρεί αιχμηρές τις αιχμηρές άκρες και εμποδίζει τη σκουριά. Έχει πολλές διαθέσιμες επιλογές φόρτωσης, από όρθια ράφια μέχρι οριζόντιους δίσκους ώστε να επιτρέπει την επεξεργασία πολλών τύπων εργαλείων.

3. Αυτοματος Αποστειρωτης M11 UltraClave® (M11 UltraClave® Automatic Sterilizer)

midmark-web
Ο Αυτόματος Αποστειρωτής M11 UltraClave® έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ο πιο αξιόπιστος και εύκολος στη χρήση του κλίβανος αποστείρωσης στην αγορά. Προ-προγραμματισμένοι κύκλοι μπορούν να βελτιώσουν την άνεση, την ευελιξία, και να αυξήσουν τη σιγουριά για κάθε κύκλο.
Ο αποστειρωτής προσφέρει μια αυτόματη πόρτα η οποία ανοίγει στο τέλος του κύκλου για να προωθήσει ένα πιο γρήγορο και αποτελεσματικό στέγνωμα των εργαλείων.

4. Αποστειρωτες BRAVO (BRAVO Sterilizers)

scican-web
O BRAVO είναι ένας αποστειρωτής που ενσωματώνει τόσο κύκλους pre-vac (για την αφαίρεση του αέρα) όσο και post-vac (για να εξασφαλίζει ότι το φορτίο είναι στεγνό κάθε φορά) ώστε να εξασφαλιστεί η τέλεια διείσδυση ατμού για κάθε φορτίο.
Ο BRAVO προσφέρει το τέλειο μείγμα ταχύτητας και χωρητικότητας με συνολικό χρόνο κύκλων, συμπεριλαμβανομένου του στεγνώματος, ρυθμισμένο στο ήμισυ περίπου του χρόνου των άλλων συμβατικών κλιβάνων αποστείρωσης.
Ο BRAVO 17V, με ένα θάλαμο 17 λίτρων, έχει μια μεγάλη αντλία αέρα και πραγματοποιεί ένα γρήγορο και συνεπές στέγνωμα σε μόνο 34 λεπτά. Ο BRAVO 17V έχει πέντε δίσκους αποστείρωσης, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του φορτίου και την αποτελεσματικότητα.
Το άλλο μοντέλο BRAVO, ο BRAVO 21V. διαθέτει θάλαμο 21 λίτρων καθώς και μια ενσωματωμένη θύρα USB για φόρτωση δεδομένων.

5. Αποστειρωτες ξηρης θερμοτητας Henry Schein (Henry Schein Dry Heat Sterilizers)

henry-schein-web
Οι αποστειρωτές ξηρής θερμότητας από τον Henry Schein περιλαμβάνουν μια λειτουργία “Heat and hold” για συνεχή χρήση, ταχεία θέρμανση για γρήγορη λειτουργία, αυτόματο χρονοδιακόπτη και είναι κατασκευασμένοι ώστε να μην θαμπώνουν τα εργαλεία.
Οι αποστειρωτές είναι όλοι από ανοξείδωτο ατσάλι, και προσφέρουν αποστείρωση ρυθμισμένη στα 60 λεπτά στους 160°C. Οι αποστειρωτές διαθέτουν μια πόρτα θαλάμου που δεν χρειάζεται συντήρηση, στοιχεία θέρμανσης με προστασία από τις βλάβες, θερμοστάτη ακριβείας, και άλλα.
Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι αποστειρωτές έχουν σχεδιαστεί ώστε να έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος και ευκολία ενός συστήματος όπου οι δίσκοι μπορούν να αποστειρωθούν μαζί με τα καλύμματα.

6. Κλιβανος αποστειρωσης EZ11Plus & EZ9Plus (EZ11Plus & EZ9Plus Autoclave)

tuttnauer-web
Ο EZPlus είναι διαθέσιμος σε δύο μεγέθη: έναν θάλαμο 11 ιντσών και βάθους 19,8 ιντσών και πέντε πολύ μεγάλους δίσκους για πακέτα, και έναν θάλαμο 9 ιντσών και βάθους 19,8 ιντσών και τρεις πολύ μεγάλους δίσκους για πακέτα.
Ο EZPlus έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές αποστείρωσης ANSI/AAMI ST55 και διαθέτει μια πρόσφατα σχεδιασμένη πόρτα EZGlide, μια φωτεινή οθόνη EZView πολλών χρωμάτων για εύκολη ανάγνωση και πληροφορίες κύκλου σε πραγματικό χρόνο, και επιλογές EZFill γεμίσματος νερού από μπροστά και πίσω.
Το κεκλεισμένης της θύρας σύστημα φιλτραρισμένου στεγνώματος με αέρα έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρεί την αποστείρωση και να εξασφαλίζει το αποτελεσματικό στέγνωμα των πακέτων.
Πηγή: http://www.dentalproductsreport.com/dental/article/preventing-infection-sterilizers-0?page=0,0
 
 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: 28 Ιουλίου, 2022

Close