Written by 2:58 pm Καινοτομία, Προϊόντα

Νέα οδοντόκρεμα ανοικοδομεί τα δόντια ενώ κοιμάστε

Αυτή η οδοντόκρεμα μπορεί να είναι μια μεγάλη νίκη στον αγώνα ενάντια στη φθορά των δοντιών!

Η νέα οδοντόκρεμα με το καινοτόμο συστατικό που αποκαθιστά τα χαμένα μέταλλα στο σμάλτο των δοντιών και βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας και την αντιμετώπιση της ευαισθησίας ενώ εσείς κοιμάστε, είναι τώρα διαθέσιμη για διανομή στο κοινό.
Οι νέες οδοντόκρεμες που περιέχουν BioMinF είναι σε θέση να απελευθερώνουν αργά ασβέστιο, φώσφορο, και ιόντα φθορίου για πάνω από 8 έως 12 ώρες ώστε να σχηματίσουν το ορυκτό του φθοριοαπατίτη το οποίο ανοικοδομεί, ενισχύει και προστατεύει τη δομή των δοντιών.

Η βραδεία απελευθέρωση φθορίου έχει αναγνωριστεί ότι είναι ιδιαίτερα επωφελής στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών!

“Η χρήση οδοντόκρεμας επαναμετάλλωσης κάνει τα δόντια πολύ πιο ανθεκτικά στα όξινα αναψυκτικά όπως οι χυμοί φρούτων και η σόδα. Επίσης, είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις συμβατικές οδοντόκρεμες, στις οποίες τα ενεργά συστατικά όπως το διαλυτό φθόριο ξεπλένονται γρήγορα και γίνονται αναποτελεσματικά μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες μετά το βούρτσισμα,” είπε ο καθηγητής Robert Hill, πρόεδρος των Οδοντιατρικών Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο, ο οποίος και ηγήθηκε της ομάδας που ανέπτυξε την BioMin και κέρδισε το βραβείο Armourers and Brasiers Venture για το 2013.
“Η καινοτόμα αυτή ανακάλυψη θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την οδοντική τερηδόνα και τα προβλήματα ευαισθησίας των δοντιών που συχνά βιώνουν οι άνθρωποι όταν πίνουν κάτι ζεστό ή κρύο,” δήλωσε ο καθηγητής Hill.
“Η τεχνολογία πίσω από την BioMin δεν είναι όμως σχεδιασμένη αποκλειστικά για οδοντόκρεμες,” πρόσθεσε ο Robert Hill, “μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε άλλα οδοντιατρικά προϊόντα που εφαρμόζονται επαγγελματικά όπως προϊόντα καθαρισμού, βερνίκια, και υλικά επαναμετάλλωσης.”
Ο καθηγητής Hill έχει συν-ιδρύσει την BioMin Technologies η οποία στοχεύει στην εμπορευματοποίηση αυτής της ανάπτυξης. Η εταιρεία θα ηγείται από τον Richard Whatley διευθύνων σύμβουλο ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρία στην Οδοντιατρική Βιομηχανία.
“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από τις προοπτικές ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας η οποία έχει λάβει άδεια από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και το Imperial College.” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Richard Whatley. “Είμαστε στη διαδικασία εδραίωσης συμφωνιών αδειοδότησης με κατασκευαστές οδοντόκρεμας και οδοντιατρικών υλικών σε όλον τον κόσμο.”
“Ένα βασικό στοιχείο του επιχειρηματικού μας μοντέλου περιλαμβάνει ότι οι επιχειρηματικοί εταίροι θα γίνουν επίσης επενδυτές στην εταιρεία μειώνοντας έτσι την ανάγκη για την παραδοσιακή χρηματοδότηση από τρίτους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων. Στόχος μας είναι η μάρκα BioMin να γίνει συνώνυμο της αντιμετώπισης της ευαισθησίας των δοντιών τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου της Οδοντιατρικής όσο και για το ευρύ κοινό.”
Ο David Gillam, με εμπειρία στη διαχείριση της οδοντινικής υπερευαισθησίας και σύμβουλος και συν-ιδρυτής της BioMin είπε, “η ευαισθησία των δοντιών προκαλείται από ανοιχτές διόδους στα δόντια οι οποίες επιτρέπουν την πρόσβαση στους υποδοχείς των νεύρων και μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων ιδιαίτερα όταν τρώνε ή πίνουν ζεστό ή κρύο φαγητό/ποτό. Το συστατικό BioMin που περιέχουν οι οδοντόκρεμες σφραγίζει αποτελεσματικά τις διόδους αυτές με φθοριοαπατίτη που δρα ως εμπόδιο στο να εισχωρήσει το ζεστό ή το κρύο στο εσωτερικό των δοντιών.”
Μια δωρεάν φθοριούχα έκδοση του BioMin επίσης αναπτύσσεται για τους ανθρώπους που δεν θέλουν ή δε χρειάζονται φθοριούχα οδοντόκρεμα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BioMin είναι διαθέσιμες μέσω www.biomin.co.uk.
Πηγή: DentalProductsReport.com

(Visited 24 times, 1 visits today)

Last modified: April 14, 2016

Close