Written by 5:53 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

6 εύκολοι τρόποι για να ενισχύσετε τη συμμόρφωση των ασθενών σας

E-mail και ασθενείς - www.dentalalert.gr

Αν έπρεπε να μαντέψει κανείς, θα έλεγε πως η πλειοψηφία των οδοντιάτρων επιλέγει αυτό το επάγγελμα για τον ακόλουθο κύριο λόγο: για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους, παρέχοντας εξαιρετική οδοντιατρική φροντίδα.
Θεωρητικά, αυτός ο σκοπός είναι ευγενής και αξιοθαύμαστος. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν είναι εύκολος. Αμέτρητοι οδοντίατροι δηλώνουν πως η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν προέρχεται από τους ασθενείς τους. Για αυτούς τους οδοντιάτρους η έλλειψη συμμόρφωσης στη θεραπεία είναι η αχίλλειος πτέρνα του επαγγέλματός τους. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, η έλλειψη αποδοχής τους αποθαρρύνει.
Η συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για τα περισσότερα οδοντιατρεία, και με τη σωστή στρατηγική προσέγγιση και αξιολόγηση μπορείτε να την αυξήσετε. Πώς να ξεκινήσετε;

1. Γνωριστε το κοινο σας

Αν σας πούμε ότι μέσα από έναν άνθρωπο θα αποκτήσετε πρόσβαση στην πλειοψηφία των ασθενών σας, θα μας πιστεύατε;
Θα θέλατε να γνωρίσετε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Είναι μια γυναίκα, μεταξύ 40-65 ετών, με καλό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, η οποία έχει δύο παιδιά στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο, δύο αυτοκίνητα, και ένα αρκετά ακριβό σπίτι.
Γιατί είναι τόσο σημαντική; Επειδή αυτή η γυναίκα τις περισσότερες φορές είναι υπεύθυνη για το 87% των αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την υγεία των μελών της οικογένειάς της. Είναι εκείνη που εγκρίνει τα πλάνα θεραπείας, και είναι πιθανό να είναι εκείνη που ενθαρρύνει την οικογένεια ώστε να συμμορφώνεται με αυτά τα πλάνα.
Κρατήστε αυτήν τη γυναίκα ικανοποιημένη και τα αποτελέσματα θα είναι προς όφελός σας.

2. Προσφερετε μια εμπειρια παρομοια με εκεινη που προσφερουν τα πολυτελη ξενοδοχεια

Θέλετε να ξέρετε έναν από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξηθεί η αποδοχή και η τήρηση της θεραπείας από τους ασθενείς σας; Ξεχάστε εντελώς την “εμπειρία του ασθενή”.
Ξεπεράστε τις προσδοκίες των ασθενών σας και κάντε τους να αισθάνονται σαν να έχουν μπει στο Ritz Carlton των οδοντιατρείων. Δώστε τους την εξυπηρέτηση των πελατών που θα είχαν σε ένα πολυτελές κατάστημα. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αναμονής σας είναι άνετος, το ψυγείο σας εφοδιασμένο και οποιεσδήποτε άλλες παροχές είναι διαθέσιμες – αν δεν έχετε, να αποκτήσετε!
Παρέχετε στους ασθενείς σας ένα μοναδικό δώρο (όχι οδοντόβουρτσα) κατά την άφιξή τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσετε το φυσικό ένστικτο της ανταπόδοσης το οποίο θα τους οδηγήσει να πουν “ναι” στη θεραπεία.

3. Μην υποθετετε τιποτα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι παρανοήσεις σας σχετικά με τους ασθενείς σας μπορεί να σας κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Πολλοί καλοί οδοντίατροι κάνουν υποθέσεις που τους εμποδίζουν από το να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο, ποιοτικό πλάνο θεραπείας στους ασθενείς τους.
Υποθέτετε ότι ο ασθενής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά σε κάτι ή ότι δεν θα είναι πρόθυμος να πληρώσει γι’αυτό. Υποθέτετε ότι ο ασθενής δεν θα δει την αξία μιας περαιτέρω θεραπείας ή ότι δεν θα θέλει να ξέρει όλες τις επιλογές που έχει ώστε να πάει τη θεραπεία του ένα βήμα παραπέρα.
Μπορεί επίσης να σκεφτείτε ότι θα προσβάλλεται τον ασθενή σας αν του προτείνετε λεύκανση ή όψεις πορσελάνης. Υποθέτετε ότι όταν ο ασθενής κάνει μια ερώτηση για κάτι, ψάχνει μια διέξοδο, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να ψάχνει μια ευκαιρία να πει “ναι”.
Θέλετε να παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα, έτσι δεν είναι; Τότε, φροντίστε να εξηγείτε στον ασθενή σας όλες τις επιλογές που αφορούν στην θεραπεία του. Σκεφτείτε πώς θα προσεγγίζατε ένα μέλος της οικογένειάς σας. Θα συνιστούσατε την καλύτερη επιλογή θεραπείας για τη μητέρα, την αδελφή ή τον αδελφό σας, έτσι δεν είναι; Κάντε το ίδιο και για τους ασθενείς σας.

4. Γνωριστε τους ασθενεις σας

Εξοικειωθείτε με τους ασθενείς σας. Κάντε τους ερωτήσεις. Κάντε τους περισσότερες ερωτήσεις. Ενδιαφερθείτε. Κάνετε αυτό που ονομάζεται “κανόνας των 4 λεπτών”: Αφιερώστε τα πρώτα 4 λεπτά του ραντεβού σας στην γνωριμία με τον ασθενή σας.
Μάθετε πού μένει, που εργάζεται, πόσα παιδιά έχει, και που πάνε σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο εδραιώνετε μια σχέση με τον ασθενή σας αλλά και μαθαίνετε και λεπτομέρειες ώστε να ξέρετε τι θα παρουσιάσετε στον ασθενή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.
Για παράδειγμα, μήπως ένας ασθενής έχει μια θέση υψηλού προφίλ; Τότε, η λεύκανση δοντιών μπορεί να αποτελεί ελκυστική λύση. Άλλο ένα όφελος της σχέσης με τον ασθενή είναι η εμπιστοσύνη που χτίζεται μεταξύ σας, η οποία είναι τεράστια. Κι αν δεν μπορείτε να συγκρατήσετε όλες τις πληροφορίες που σας δίνει, μπορείτε να τις γράφετε και να ανατρέχετε σε αυτές πριν από κάθε επίσκεψη.

5. Εκπαιδευστε τους ασθενεις σας

Όλοι οι οδοντίατροι περιμένουν να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Είστε οι ειδικοί, πάνω από όλα, και βάση των γνώσεων σας θα τους συστήσετε ένα πλάνο θεραπείας. Θέλετε να κάνετε όμως τους ασθενείς σας ακόμη πιο χαρούμενους;
Βεβαιωθείτε ότι οι ασθενείς σας θα πάρουν γραπτά το πλάνο της θεραπείας τους μετά το ραντεβού τους, και να προσέξετε να συμπεριλάβετε σε αυτό το πλάνο όλες τις οδηγίες για την κατ’οίκον φροντίδα. Όταν οι ασθενείς είναι στρεσαρισμένοι, αντιμετωπίζουν μια δυσκολία στο να θυμηθούν τι συζητήθηκε, και οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα σκεφτούν να κρατήσουν σημειώσεις όσο βρίσκονται στην οδοντιατρική καρέκλα.
Αλλά η επένδυσή σας στη φροντίδα των ασθενών σας δεν πρέπει να σταματά όταν φεύγετε από το οδοντιατρείο σας. Αφιερώστε χρόνο ώστε να εκπαιδεύετε τους ασθενείς σας μέσω της συνεχούς επικοινωνίας. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα βίντεο τους κρατά ενημερωμένους για τις νέες οδοντιατρικές υπηρεσίες που προσφέρετε.

6. Καντε παραπανω καθε φορα

Εάν οι ασθενείς σας αισθανθούν ότι τους προσφέρετε περισσότερα από αυτά που πληρώνουν, είναι πιο πιθανό να δεχθούν ένα πλάνο θεραπείας, γνωρίζοντας ότι θα έχουν μια παρόμοια εμπειρία.
Μέρος αυτού περιλαμβάνει την προσωπική παρακολούθηση. Είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για τα μεγαλύτερα και τα πιο ακριβά πλάνα θεραπείας. Όταν κάνετε την προσπάθεια να παρακολουθείτε συνεχώς τον ασθενή σας, είτε μέσα από ένα τηλεφώνημα, ή email δείχνετε πως ενδιαφέρεστε ακόμη κι όταν δεν είστε στο ιατρείο σας.
 

Με την εφαρμογή αυτών των 6 συμβουλών, θα δείτε την αποδοχή και τη συμμόρφωση των ασθενών σας όσον αφορά στη θεραπεία πολύ γρήγορα. Θα συνάψετε καλύτερες σχέσεις με τους ασθενείς σας και θα βλέπετε το οδοντιατρείο σας να ευημερεί και να αναπτύσσεται.

Πηγή

(Visited 12 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close