Written by 3:33 pm Διάφορα

Ξέρεις πόση ζάχαρη περιέχει το πασχαλινό αυγό σου;

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι μερικά πασχαλινά αυγά περιέχουν 10 φορές την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη ζάχαρης για τα παιδιά.

Οι οδοντιατρικοί εμπειρογνώμονες ζητούν τώρα να υπόκεινται τα πασχαλινά αυγά σε … φόρο ζάχαρης, αφού η μελέτη διαπίστωσε ότι τα περισσότερα πασχαλινά αυγά περιέχουν περισσότερη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ζάχαρης για τα παιδιά, με κάποια μεγάλα αυγά να περιέχουν ποσότητα ζάχαρης αξίας δύο εβδομάδων!
Ο John Mantel, ένας από τους κύριους οδοντιάτρους της 32Whites, είπε “Ο φόρος ζάχαρης είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι όμως αρκετό;”
“Περισσότερη έμφαση πρέπει να δίνεται στην εκπαίδευση και το γονικό έλεγχο.”
“Τα Πασχαλινά αυγά  είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ, αλλά ο τεράστιος όγκος της ζάχαρης που περιέχεται σε αυτά δείχνει ακριβώς πόσο συνηθισμένες έχουν γίνει για μας οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης στη διατροφή των παιδιών μας.»

Υπερβολη

Τα υπερμεγέθη πασχαλινά αυγά έχουν γίνει γίνει πιο συχνά στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα τελευταία χρόνια, με κάποια να περιέχουν 48 κουταλιές ζάχαρη.
“Γνωρίζουμε ότι οι γονείς δεν προσφέρουν πασχαλινά αυγά ως ένα υγιεινό σνακ και ότι είναι κάτι που γίνεται μια φορά το χρόνο, αλλά είναι θέμα μέτρου,” δήλωσε ο Peter Mantel, ένας άλλος οδοντίατρος της 32Whites.
«Το πρόβλημα με τα πασχαλινά αυγά είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει υπερβολικά σε μέγεθος με απίστευτα υψηλά επίπεδα σακχάρου. Ως εκ τούτου, τα μικρά παιδιά καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα σοκολάτας με τη μία και αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια. Αν χρειάζεται ένας φόρος ζάχαρης σε αυτά τα προϊόντα για να βοηθήσει τα πράγματα, εμείς θα τον καλωσορίσουμε.»
Πηγή

(Visited 11 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close