Written by 4:22 pm Διάφορα, Επιστημονικά Νέα

Είναι οι παιδικές οδοντόκρεμες με ωραία γεύση ασφαλείς;

Αν είστε από εκείνους τους γονείς που δυσκολεύονται να προσελκύσουν τα παιδιά τους να βουρτσίσουν τα δόντια τους, τότε ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε νόστιμες οδοντόκρεμες.

Ομως ποσο ασφαλεις ειναι οι νοστιμες οδοντοκρεμες για τα παιδια;

Η αγορά είναι γεμάτη με οδοντόκρεμες για παιδιά με τις πιο εκπληκτικές γεύσεις. Ωστόσο, κάθε συσκευασία τέτοιας οδοντόκρεμας αναφέρει ότι τα παιδιά θα πρέπει να επιβλέπονται, ενώ βουρτσίζουν τα δόντια τους με αυτών των ειδών τις οδοντόκρεμες. Έρευνα έχει διαπιστώσει ότι τα παιδιά σας μπορεί να απολαμβάνουν την οδοντόκρεμα με γεύση τσιχλόφουσκας, ωστόσο αυτή η οδοντόκρεμα δεν είναι πάντα καλή για εκείνα.

Ειναι η ποσοτητα φθοριου σε αυτες τις οδοντοκρεμες σωστη για το παιδι μου;

Λοιπόν, τι θέμα με αυτές τις οδοντόκρεμες είναι ακριβώς αυτό: η ποσότητα του φθορίου. Το φθόριο είναι καλό για τα δόντια, αλλά όχι σε υπερβολικές ποσότητες. Η υπερβολική ποσότητα φθορίου μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική φθορίωση, που με τη σειρά της οδηγεί στον σχηματισμό καφέ ή λευκών κηλίδων στα δόντια των παιδιών και ιδιαίτερα σε αυτά που δεν έχουν ακόμη κατέβει από τα ούλα.

Σε ποσο κινδυνο βρισκεται το παιδι μου;

Αν σκέφτεστε ότι τα νεογιλά δόντια του παιδιού σας θα αλλαχτούν οπότε δεν έχει σημασία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανάπτυξη των ενήλικων δοντιών ξεκινά από τη στιγμή που το παιδί γεννιέται μέχρι και τα 16 του χρόνια. Η οδοντική φθορίωση μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή ανάλογα με την ποσότητα του φθορίου στην οποία έχει εκτεθεί το παιδί σας.

Η ποσοτητα φθοριου στην οδοντοκρεμα

Η ποσότητα του φθορίου που βρίσκεται στις οδοντόκρεμες μας είναι πολύ περισσότερη από τις ποσότητες που λαμβάνουμε μέσω του φαγητού ή του πόσιμου νερού που καταναλώνουμε.
Ένα παιδί που δεν το επιβλέπουν οι γονείς όταν βουρτσίζει τα δόντια του είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα με αποτέλεσμα να βλάψει τα δόντια του. Επίσης, τα παιδιά που είναι κάτω των τριών ετών μπορεί να μην είναι σε θέση να ελέγξουν την ποσότητα οδοντόκρεμας που καταπίνουν.

Χρειάζεται λοιπόν οι γονείς να επιβλέπουν την ποσότητα οδοντόκρεμας που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ώστε να είναι τα δόντια του παιδιού ασφαλή.

Πηγή

(Visited 12 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close