Written by 1:38 pm Διάφορα

Καταγγελίες για παραπλανητικές υπηρεσίες λεύκανσης

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής δέχεται δεκάδες καταγγελίες από πολίτες που πέφτουν θύματα παραπλανητικών διαφημίσεων οδοντιάτρων ή μη, για οδοντιατρικές πράξεις σε χώρους που δεν είναι οδοντιατρεία.
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται διαφημιστική δραστηριότητα για υπηρεσίες λεύκανσης εκτός οδοντιατρείων», τόνισε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στoματικής Υγείας, που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου.
Ο κ. Υφαντής έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η λεύκανση δεν είναι κοσμητική πράξη αλλά θεραπευτική και γι’αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από οδοντίατρο σε χώρο που έχει την απαιτούμενη άδεια/βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου.
Οι ουσίες που απελευθερώνονται από τα προιόντα λεύκανσης δρουν στους ζώντες ιστούς των δοντιών και γι’αυτό θα πρέπει να πωλούνται μόνο σε οδοντιάτρους και να εφαρμόζονται υπό την επίβλεψη τους. Το ίδιο ισχύει και για τη λυχνία, της οποίας η μη σωστή χρήση μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα βλεννογόνου, νεκρώσεις πολφού και εγκαύματα στην περιστοματική περιοχή, όπως τόνισε ο κ.Υφαντής.
Η λεύκανση δοντιών που δεν γίνεται κάτω από τις συγκεκριμένες προυποθέσεις είναι επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών, και αν δεν τηρούνται τα μέτρα αποστείρωσης των εργαλείων και απολύμανσης του χώρου υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και τις μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων όπως το AIDS, και οι Ηπατίτιδες.
Τέλος, ο κ.Υφαντής απηύθυνε κάλεσμα  στους ασθενείς να εκτελούν τις οδοντιατρικές πράξεις σε οδοντιάτρους που διαθέτουν νόμιμη άδεια/βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου.
Πηγή

(Visited 16 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close