Written by 3:43 pm Διάφορα

Συνέχεια του προγράμματος οδοντιατρικής κάλυψης των Γιατρών του Κόσμου

Οδοντιατρικός έλεγχος

Το Smile Project, πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης παιδιών και ενηλίκων, καθώς και το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, Child Immunization, των Γιατρών του Κόσμου συνεχίζονται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας((The Hellenic Initiative-THI).
Η υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια σε όλη την χώρα, προκειμένου να βοηθηθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα κόστη της ιατρικής τους περίθαλψης, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Τα δυο αυτά προγράμματα εξασφαλίζουν στους πολίτες αυτών των ομάδων πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
Το Smile Project υλοποιείται στα ανοιχτά πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου σε Αθήνα και Πέραμα, αλλά και μέσω μιας άρτια εξοπλισμένης Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα, και σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των παιδικών εμβολιασμών, μαζί με αυτό του παιδιατρικού ελέγχου, λειτουργεί μέσω των ανοιχτών πολυϊατρείων σε Αθήνα και Πέραμα καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέσω της Κινητής Μονάδας.
Οι άνθρωποι που έχουν επωφεληθεί από αυτά τα προγράμματα από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι και σήμερα ανέρχονται στους 16.862.
Πηγή

(Visited 18 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close