Written by 1:02 pm Επιστημονικά Νέα

Φόβος για τον οδοντίατρο; 5 τρόποι για να τον ξεπεράσετε

Φόβος για τον οδοντίατρο

Πολλοί άνθρωποι όχι μόνο φοβούνται τις επισκέψεις στον οδοντίατρο, αλλά και απλές διαδικασίες όπως ο καθαρισμός των δοντιών. Δυστυχώς, αυτό ο φόβος μπορεί να οδηγήσει στην παραμέληση της στοματικής υγείας. Η καθυστέρηση της επίσκεψης στον οδοντίατρο μπορεί να κάνει μικρά οδοντιατρικά προβλήματα πολύ πιο σοβαρά, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο κόστος και χειρότερη έκβαση. Ο φόβος για ένα απλό τσεκ-απ στον οδοντίατρο μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε ακόμα πιο επεμβατική θεραπεία και στην επιδείνωση του συνολικού άγχους για την οδοντιατρική θεραπεία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φοβίες κάποιων ασθενών είναι δικαιολογημένες. Αν είστε πολύ ανήσυχοι όσον αφορά στην οδοντιατρική σας θεραπεία, προτού καθίσετε στην οδοντιατρική καρέκλα, αξίζει να επισκεφθείτε πρώτα το οδοντιατρείο και να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον. Μία συζήτηση με τον οδοντίατρό σας μπορεί να καθησυχάσει πολλούς από τους φόβους που έχετε.
Όταν τελικά καθίσετε στην οδοντιατρική καρέκλα, οι παρακάτω δοκιμασμένες τεχνικές θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το άγχος σας:
1.Δεν είστε οι μόνοι – Ορισμένοι ασθενείς πιστεύουν ότι η κατάστασή τους είναι μοναδική, και ότι είναι οι πρώτοι στους οποίους εκτελείται μια συγκεκριμένη θεραπευτική διαδικασία. Οι οδοντίατροι βοηθούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών κάθε χρόνο, οπότε το στόμα σας είναι σε καλά χέρια (κυριολεκτικά)!
2.Ακούστε μουσική κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας – Οι οδοντίατροι λαμβάνουν υπόψιν τον φόβο μερικών ασθενών, οπότε δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να ακούσετε μουσική από το MP3 player σας, καθώς εκείνοι καθαρίζουν τα δόντια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε.
3.Ζητήστε ένα ηρεμιστικό – Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ο οδοντίατρό σας θα έχει το κατάλληλο ηρεμιστικό. Το υποξείδιο του αζώτου είναι πολύ ασφαλές, και χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει εκατομμύρια ασθενείς ετησίως. Ο οδοντίατρός σας θα καθορίσει την ποσότητα που χρειάζεστε με βάση το επίπεδο του άγχους σας. Οι ασθενείς με σοβαρή ανησυχία τίθενται συχνά υπό πλήρη αναισθησία. Οπότε, αν δεν θέλετε να είστε σε εγρήγορση για την οδοντιατρική θεραπεία, μπορείτε.
4.Πηγαίνετε στον ίδιο οδοντίατρο – Η εξοικείωση με έναν οδοντίατρο, ο οποίος θα γνωρίζει τους φόβους σας και επιπλέον εσείς θα γνωρίζετε τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, μπορεί να μειώσει πραγματικά τον φόβο.
5. Ζητήστε τοπική Αναισθησία – Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το τοπικό αναισθητικό χρησιμοποιείται για την οδοντιατρική θεραπεία, δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό. Πολλοί ασθενείς έχουν ευαίσθητα δόντια, και αυτό μπορεί να κάνει την επίσκεψη στον οδοντίατρο επώδυνη.

(Visited 472 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close