Written by 12:57 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Μια οδοντιατρική κλινική που φροντίζει την κοινότητα

Χάρη στην κοινοτική οδοντιατρική κλινική του  UCSF School of Dentistry, η κλινική οδοντιατρική φροντίδα γίνεται διαθέσιμη και σε όσους έχουν οικονομικές δυσκολίες.
Η κλινική, ανοιχτή κάθε Τετάρτη, διοικείται από τους φοιτητές οδοντιάτρους του UCSF School of Dentistry. Τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής προσφέρουν τη φροντίδα, ενώ πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές είναι οι συντονιστές που φροντίζουν τα όργανα και τα αναλώσιμα υλικά να είναι έτοιμα. όλα λειτουργούν υπό την εποπτεία της Caitlyn McGue, μια τριτοετούς φοιτήτριας η οποία σήμερα είναι και η διευθύντρια της κλινικής. Όλα τα μέλη της κλινικής εργάζονται εθελοντικά.
Η κλινική, η οποία ξεκίνησε το 1993, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των περισσότερων ασθενών από καθαρισμούς, σφραγίσματα, εξαγωγές και οδοντοστοιχίες. Κατά μέσο όρο, 18-20 ασθενείς φροντίζονται στην κλινική δωρεάν κάθε βδομάδα.
Ένας από τους λόγους που ήρθα στο UCSF ήταν αυτή η κλινική”, δήλωσε η McGue,η οποία έκανε την εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της χρόνων στο Σαν Ντιέγκο. «Μου αρέσει να είμαι εδώ, και οι άνθρωποι (οι οποίοι στελεχώνουν την κλινική) θέλουν να είναι εδώ.”
Κανένας περισσότερο από ότι ο Jeff Eaton, DDS, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής και διευθυντής της σχολής της κλινικής. Έχει ασχοληθεί με την κλινική για τα 20 από τα 22 χρόνια της. ” Όταν είχαμε τρεις μαθητές και το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μοιράζουμε οδοντόβουρτσες και να κάνουμε καθαρισμούς”, όπως λέει ο ίδιος. Σήμερα, ο Eaton δηλώνει ότι “η κλινική παρέχει όλες τις υπηρεσίες μιας οδοντιατρικής κλινικής.”
Πηγή

(Visited 162 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close