Written by 2:08 μμ Διάφορα, Επιστημονικά Νέα

13 “κρυφές” σκέψεις που ο οδοντίατρος σας θα ήθελε να ξέρετε

Πολλοί ασθενείς ανησυχούν ότι οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Παρ’όλα αυτά ο οδοντίατρος, Bryan Tervο, υποστηρίζει ότι η ακτινοβολία που θα λαμβάνατε από ένα πλήρες σύνολο οδοντιατρικών ακτινογραφιών δεν είναι περισσότερη από την ακτινοβολία που λαμβάνετε όταν είστε έξω για μια συνεχόμενη ώρα.
13-Things-Dentist-01-sl
Όταν κάποιος σας συναντά για πρώτη φορά το πρώτο πράγμα που προσέχει είναι τα μάτια, το δεύτερο τα δόντια, και το τρίτο τα μαλλιά. Παρ’όλα αυτά οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τα μαλλιά τους παρά για τα δόντια τους, υποστηρίζει ο γενικός οδοντίατρος Damian Dachowski.
13-Things-Dentist-02-sl
Εάν η αναπνοή σας είναι δυσάρεστη, δεν θα σας το πούμε εκτός αν ρωτήσετε, λέει ο οδοντίατρος Gary Herskovits.
13-Things-Dentist-07-sl
Μερικοί ασθενείς έρχονται με φωτογραφίες διασημοτήτων και λένε “Θέλω να μοιάζω ακριβώς σαν αυτήν”. Κάθομαι και σκέφτομαι πως αυτό είναι αδύνατο. Δεν μπορούν όλοι να έχουν το χαμόγελο της Αντζελίνα Τζολί, γιατί δεν έχουν όλοι ένα πρόσωπο που του ταιριάζει η ακριβώς ίδια οδοντοστοιχία. Είναι όπως όταν βάφετε τα μαλλιά σας, δεν θα βγει σε όλους ακριβώς η ίδια απόχρωση, αποκαλύπτει ο οδοντίατρος Jay Grossman.
13-Things-Dentist-03-sl
Εδώ και 20 χρόνια ενημερώνουμε τους γονείς σχετικά με την φθορά των δοντιών στα μωρά και τους συνιστούμε να μην αφήνουν το παιδί να κοιμάται με το μπιμπερό. Ωστόσο, δεν έχω δει καμιά σημαντική αλλαγή, λέει ο παιδοδοντίατρος Winifred J. Booker.
13-Things-Dentist-04-sl
Αν θέλετε να μειώσετε τον πληθυσμό των βλαβερών βακτηρίων στο στόμα σας, θα πρέπει να καταναλώνετε ξυλιτόλη (υποκατάστατο της ζάχαρης που βρίσκεται στις τσίχλες). Έξι ή επτά τσίχλες ξυλιτόλης καθημερινά θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την τερηδόνα μακριά από τα δόντια σας, υποστηρίζει ο οδοντίατρος Chris Kammer.
13-Things-Dentist-05-sl
Με οποιοδήποτε είδους σκουλαρίκι στη γλώσσα υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, εάν δεν έχει γίνει σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Έχω αντιμετωπίσει περιπτώσεις όπου έπρεπε να κόψουμε κομμάτια από τη γλώσσα, διότι η μόλυνση ήταν πολύ έντονη. Ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε καλά, οι περισσότεροι με σκουλαρίκι στη γλώσσα, έχουν “πελεκημένα” τα μπροστινά τους δόντια. Μην τρυπάτε τη γλώσσα σας, συμβουλεύει ο αισθητικός οδοντίατρος  Jay Grossman.
13-Things-Dentist-08-sl
Οι άνθρωποι παρομοιάζουν πολλές φορές κάτι δύσκολο με το τράβηγμα ενός δοντιού. Αλλά το να τραβήξεις και να βγάλεις ένα δόντι είναι μια αληθινά γρήγορη και εύκολη διαδικασία, λέει ο παιδοδοντίατρος Mark Mutschler.
13-Things-Dentist-09-sl
Πριν επιλέξετε έναν οδοντίατρο, τσεκάρετε αν τα περιοδικά στην αίθουσα αναμονής είναι πρόσφατα. Αυτό δείχνει προσοχή στη λεπτομέρεια, αποκαλύπτει ο οδοντίατρος Michael Alkon.
13-Things-Dentist-10-sl
Πολλοί ασθενείς έρχονται στο ραντεβού, χωρίς να γνωρίζουν τι καλύπτεται από την ασφάλειά τους. Νομίζουν πως έχουμε μια μαγική σφαίρα που μας αποκαλύπτει τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση τους. Δεν έχουμε, λέει ο οδοντίατρος Damian Dachowski.
13-Things-Dentist-11-sl
Μην φάτε ένα βαρύ μεσημεριανό με μπόλικο σκόρδο πριν από το ραντεβού σας – Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, αποκαλύπτει η οδοντίατρος  Jennifer Jablow.
13-Things-Dentist-12-sl
Αν τα χέρια σας ματώνανε όταν τα πλένατε, θα πηγαίνατε στο γιατρό. Αλλά στον κοινό νου, τα ούλα που ματώνουν είναι εντάξει. Εκτός της περίπτωσης που είστε μανιακοί με την οδοντόβουρτσά σας, αν τα ούλα σας ματώνουν έστω και λίγο, τότε αυτό είναι σημάδι περιοδοντίτιδας, τελεία, υποστηρίζει ο οδοντίατρος  Ron Schefdore.
13-Things-Dentist-13-sl
Ασθενείς έρχονται σε μένα με το στόμα τους γεμάτο φθαρμένα δόντια και μου λένε “Πήρα τα μαλακά δόντια του παππού μου”. Ειλικρινά ούτε που ξέρω τι είναι τα μαλακά δόντια, λέει ο οδοντίατρος Bryan Tervo.
Πηγή

(Visited 9 times, 1 visits today)

Last modified: 28 Ιουλίου, 2022

Close