Written by 6:11 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει το οδοντιατρείο εν τη απουσία σας;

Ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει το οδοντιατρείο εν τη απουσία σας;

Στατιστικές έχουν δείξει ότι 1 στα 500 οδοντιατρεία έχει υποστεί κάποιο είδος καταστροφής κατά τη διάρκεια που παραμένει κλειστό, συνήθως λόγο διακοπών.
Τι καταστροφές όμως μπορεί να αντιμετωπίσει ένα οδοντιατρείο κατά τη διάρκεια που παραμένει κλειστό και πως μπορούμε να τις αποφύγουμε;
Το πιο κοινό που μπορεί να συμβεί είναι η κλοπή. Ένα οδοντιατρείο πλέον περιλαμβάνει εξοπλισμό μεγάλης αξίας αλλά και υλικά επίσης πολύτιμα σε έναν κλέφτη. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ασφαλίσετε το οδοντιατρείο σας με διπλά παράθυρα, πόρτα ασφαλείας, συναγερμό, χρηματοκιβώτιο αλλά και κάμερες τις οποίες μπορείτε να εποπτεύετε απομακρυσμένα ή ακόμα και να καταγράφουν φωνή.
Μια άλλη καταστροφή που μπορεί να συμβεί εν τη απουσία σας είναι η πυρκαγιά από φιάλες αερίων, βραχυκύκλωμα ή από συσκευές που ξεχάστηκαν ανοιχτές ή ακόμα και από υγρά όπως το οινόπνευμα. Γι’ αυτό κάθε φορά που φεύγετε από το οδοντιατρείο σιγουρευτείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει όλες τις συσκευές και έχετε απομονώσει φιάλες αερίου, υγρών και αναισθητικών από σημεία που να είναι επικίνδυνα προς ανάφλεξη.
Ένα οδοντιατρείο κινδυνεύει επίσης και από την πλημμύρα. Συνήθως μπορεί να οφείλεται σε κακές υδραυλικές εγκαταστάσεις ή και στις βαλβίδες νερού που περιέχονται στα οδοντιατρικά units, στις συσκευές αποτρύγωσης, κλπ. Επειδή μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο χώρο αλλά και στην δουλειά σας, επιβεβαιώστε ότι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι καλές και συντηρείστε σωστά όλα τα μηχανήματα που κάνουν χρήση νερού. Κλείστε τους διακόπτες παροχής νερού εάν σκοπεύετε να λείψετε αρκετές μέρες.
Τέλος, τα φυσικά φαινόμενα, όπως άνεμοι, καταιγίδες και σεισμοί, μπορούν να βλάψουν το οδοντιατρείο σας. Φροντίστε η εξωτερική ταμπέλα του ιατρείου σας δεν αποτελεί κίνδυνο προς τρίτους σε περίπτωση έντονων φυσικών φαινομένων. Επίσης θα πρέπει αν κάνετε μια μελέτη για περίπτωση σεισμού όταν λείπετε αλλά και όταν υπάρχει κόσμος στο ιατρείο σας.
Η ασφάλιση του οδοντιατρείου σας για καταστροφές θα είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική λύση στην περίπτωση που είστε εσείς το ένα στα 500 οδοντιατρεία που πληγεί από κάποια καταστροφή.
Πηγή

(Visited 31 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close