Written by 4:29 pm Διάφορα

Οδοντιατρικές Εκδόσεις στην Ελλάδα

Οδοντιατρικές Εκδόσεις στην Ελλάδα

Οδοντιατρικές Εκδόσεις, καθαρά, στην Ελλάδα είναι λίγες. Βρίσκουμε όμως υλικό και από Ιατρικές Εκδόσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τον κλάδο της Οδοντιατρικής.
Οι Οδοντιατρικές Εκδόσεις που ακόμα εκδίδουν βιβλία είναι:
– Οδοντιατρικέ Εκδόσεις Μπονισέλ
Από το 1954 οι εκδόσεις Μπονισέλ είναι κοντά στον Έλληνα οδοντίατρο, που αναζητά να συμπληρώσει τη γνώση του. Τα βιβλία τους αφορούν όλες τις ειδικότητες της οδοντιατρικής, με ελληνικές αλλά και ξενόγλωσσες εκδόσεις.
Οδοντιατρικές Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος
Οι Οδοντιατρικές Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος δημιουργήθηκαν το 1980 και λειτουργούσε αρχικά μόνο ως βιβλιοπωλείο. Στην πορεία όμως προχώρησαν και στην έκδοση βιβλίων Ελλήνων καθηγητών-συγγραφέων καθώς και μεταφράσεων σημαντικών ξενόγλωσσων συγγραμμάτων.
Εκδόσεις Οδοντιατρικό Βήμα
Η δραστηριότητά τους στις οδοντιατρικές εκδόσεις ξεκίνησε το 1986 με τον «Οδηγό Οδοντιάτρων». Το 2002 εξέδωσαν την εφημερίδα «Οδοντιατρικό Βήμα», η οποία κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες και ενημερώνει 12.000 και πλέον οδοντιάτρους. Συνεργάζονται επίσης με την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία και εκδίδουν το εξαμηνιαίο περιοδικό «Ενδοδοντολογία». Το 2008 κυκλοφόρησαν το περιοδικό «Αρχεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής». Από το 2006 η εταιρεία εκδίδει τα δικά της οδοντιατρικά βιβλία με έγκυρα, πλήρως τεκμηριωμένα και καλαίσθητα επιστημονικά συγγράμματα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Τέλος, έχει πολύ στενή συνεργασία με τον πολυεθνικό εκδοτικό οίκο Quintessenz, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά τα οδοντιατρικά βιβλία του οίκου αυτού και μεταφράζοντας πολλά από αυτά στην ελληνική γλώσσα.
Έχουμε όμως και Ιατρικές εκδόσεις στις οποίες μπορούμε να βρούμε οδοντιατρικά βιβλία, όπως:
– Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας
Οι Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας ξεκίνησαν την προσπάθειά τους το 1968 και συνεχίζουν με τον ίδιο ενθουσιασμό. Κύριος και πρωταρχικός στόχος τους είναι πάντα η ποιότητα του ιατρικού βιβλίου.
– Ιατρικές εκδόσεις ΖΗΤΑ
Οι Ιατρικές εκδόσεις ΖΗΤΑ ιδρύθηκαν το 1974 από τον Κώστα και Γιώργο Τζερμπίνη. Από το 1990 λειτουργεί και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων τους.
– Ιατρικές Εκδόσεις Παρισιάνος
Οι ιατρικές εκδόσεις «Γιάννης Β. Παρισιάνος» λειτουργούν από τον Δεκέμβριο του 2003  και συνεργάζεται με εξέχοντες ιατρούς και επιφανή άτομα του χώρου της ιατρικής μέριμνας και φροντίδας.
Τέλος, να μην ξεχνάμε και τις πολύτιμες βιβλιοθήκες της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολόκληροι θησαυροί αναπαύονται ευλαβικά στα ράφια της γνώσης.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close