Written by 9:03 pm Διάφορα

30 Χρόνια από την ίδρυση της Εταιρίας Σύγχρονης Οδοντιατρικής

Ε.Σ.Ο.: 30 Χρόνια από την ίδρυση της Εταιρίας

Ιστορικό Eταιρίας Σύγχρονης Οδοντιατρικής:
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μια ομάδα νέων συναδέλφων κάνουν την εμφάνιση τους στον επιστημονικό οδοντιατρικό χώρο, με την έκδοση του περιοδικού “Σύγχρονος Οδοντίατρος”.
Με ενθουσιασμό, με πάθος για προσφορά, με αγάπη για την οδοντιατρική, θέλουν να χαράξουν τη δική τους αντίληψη για τα επιστημονικά οδοντιατρικά πράγματα. Η απήχηση του περιοδικού στον οδοντιατρικό χώρο ήταν ανάλογη του δικού τους ενθουσιασμού, στοιχείο που τους έβαζε μπροστά σε νέες ευθύνες για συνεχή ποιοτική βελτίωση και προσφορά.
Με το πέρασμα των χρόνων, οι εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο, οι εναλλακτικές κλινικές τεχνικές, η πληθώρα νέων τεχνολογιών, η συσσώρευση επιστημονικής γνώσης αλλά και η απόκτηση κλινικής εμπειρίας, οδήγησαν τα μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού, να αναζητήσουν και νέες μορφές επικοινωνίας με τους συναδέλφους. Καρπός αυτής της ανησυχίας υπήρξε η ίδρυση επιστημονικής εταιρίας.
Έτσι, η συντακτική επιτροπή του περιοδικού πλαισιώθηκε από είκοσι δύο ακόμη συναδέλφους και μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, μορφοποιήθηκαν οι στόχοι της υπό ίδρυση εταιρίας, καθώς και το σύνολο των άρθρων του καταστατικού.
Στις 25 Απριλίου 1985, με την υπ’ αριθμ. 1678/1985 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών, ιδρύθηκε η “Eταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής“.
Ε.Σ.Ο.:
“Τριάντα χρόνια πέρασαν από το 1985, όταν μια ομάδα νέων τότε συναδέλφων, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια επιστημονική εταιρία. Εταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής την ονόμασαν και συμφώνησαν ακόμη ότι, κάτι το διαφορετικό πρέπει να προσφέρουν στον οδοντιατρικό τους χώρο.
Με αυτό το στοιχείο ως οδηγό, χαράχθηκε μια σταθερή πορεία μετάλλαξης, κάθε χρόνο, των πλέον επίκαιρων θεμάτων, σε οιονεί τροφή για τον κλινικό οδοντίατρο. Ο εορτασμός των τριακοστών γενεθλίων της Εταιρίας μας, υπαγορεύει τη συμπύκνωση των δεδομένων της εποχής που ξεκινήσαμε, της διαδρομής των 30 χρόνων και του σήμερα. Στείλαμε, λοιπόν, το νου μας να ταξιδέψει στην άλλη άκρη της τριακονταετίας, περπατήσαμε ξανά, ως νέοι, τη διαδρομή και σήμερα διαπιστώνουμε ότι βρεθήκαμε σε μια άλλη εποχή με χιλιάδες αγωνίες και ανορθολογικές εξάρσεις.
Παράλληλα, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, διαπιστώνουμε ότι μέσα από ποικίλες δοκιμασίες, οι προσπάθειές μας παραμένουν σταθερές και αποτελούν διαρκώς επαναλαμβανόμενες αξίες. Διαπιστώνουμε ότι στα χρόνια που κύλησαν και μέσα στη σύγχυση της ποσότητας αντίστοιχων προσπαθειών, άλλων αδελφών εταιρειών, στην ώσμωση της αναζητούμενης ποιότητας και στην απομάκρυνση από το «αποκλίνον», ισορροπήσαμε μακράν της οδοντιατρικής ισοπέδωσης.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε και σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να βρίσκεται η δυναμική της Εταιρίας Σύγχρονης Οδοντιατρικής. Αυτό θέλουμε να αντανακλά ως παράδειγμα προς μίμηση, ως παράδειγμα για προβληματισμό και ενεργούς σχέσης με τον κλινικό οδοντίατρο.
Ακόμα και σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνει ο λαός μας τα τελευταία χρόνια και με εμφανείς τις επιπτώσεις στον επαγγελματικό μας χώρο, οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Οφείλουμε επίσης να θωρακίζουμε τον εαυτό μας μέσα από τη συνεχή παρακολούθηση των επιστημονικών εξελίξεων και την απόκτηση νέων γνώσεων, για να είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, στο πλέον υψηλό επίπεδο και σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη. Μάκης Δουβίτσας Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της ΕΣΟ”
Πηγή

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close