Written by 10:41 pm Διάφορα

Εξελίξεις στις υποθέσεις των οδοντιάτρων που λειτουργούσαν χωρίς άδεια στην Αυστραλία

Οδοντίατρος

Πριν λίγο καιρό ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση του Τούρκου οδοντίατρου Muhammet Velipasaoglu που λειτουργούσε χωρίς άδεια και μάλιστα με υποψία μολυσμένων εργαλείων. [Δείτε το σχετικό μας άρθρο εδώ].
Οι αρμόδιες Αρχές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους ασθενείς του εν λόγω οδοντιάτρου αλλά δυσκολεύτηκαν καθώς τα αρχεία του ήταν ελλιπή και έτσι ζήτησαν και δημοσίως από όσους τον επισκέφτηκαν να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τις Αρχές για να εξεταστούν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 137 άτομα επικοινώνησαν με τις αρμόδιες πολιτειακές Αρχές και οι 122 εξ’ αυτών υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις.
Εκτός αυτής της περίπτωσης υπήρξαν και άλλα κρούσματα οδοντιάτρων που ασκούσαν το επάγγελμα χωρίς άδεια. [Δείτε το σχετικό μας άρθρο εδώ]. Μέχρι στιγμής 170 τουλάχιστον άτομα έχουν πέσει θύματα τεσσάρων τέτοιων οδοντιάτρων.
Ενώ, 3 ακόμη οδοντίατροι στη βόρεια Μελβούρνη εντοπίστηκαν να εξασκούν το επάγγελμα χωρίς άδεια, μετά από καταγγελία 33 ασθενών τους. Οι 21 εξ’ αυτών υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.
Δυστυχώς όμως δεν θα λάβουν καμία οικονομική αποζημίωση τα θύματα αυτών των οδοντιάτρων. Οι δικηγόροι τονίζουν ότι για να υπάρξει αποζημίωση των θυμάτων θα χρειαστεί αυτά τα θύματα να αποδείξουν ότι η υγεία τους έχει πραγματικά πληγεί.
Πηγή

(Visited 19 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close