Written by 8:20 pm Επιστημονικά Νέα, Κλινικά Περιστατικά

Πόσο “κοστίζουν” οι οδοντιατρικές εργασίες στις γείτονες χώρες;

Εξοργιστικό περιστατικό στο Οδοντιατρικό τμήμα του νοσοκομείου "Άγιςο Ανδρέας" στην Πάτρα

Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει ωθήσει εδώ και καιρό, ορισμένους συμπολίτες μας να επισκεφτούν τις γείτονες χώρες για να διεκπεραιώσουν ακριβές οδοντιατρικές εργασίες, όπως τα εμφυτεύματα.
Ως ενός σημείου είναι κατανοητό, όμως η κίνηση αυτή μπορεί να ενέχει κινδύνους που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας προτού προβούμε σε τέτοιες ενέργειες.
Τα εμφυτεύματα, για παράδειγμα, είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει από οδοντίατρο εξειδικευμένο στα εμφυτεύματα για να τοποθετηθούν σωστά και αξιόπιστα. Η μη σωστή εφαρμογή τους ή τυχόν ελλιπείς υγιεινή του οδοντιατρείου ή των εργαλείων μπορεί να επιφέρουν σοβαρές ασθένειες, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος τελικά σε μία τέτοια δυσάρεστη κατάσταση θα εκτοξευτεί.
Το ότι στις γείτονες χώρες τέτοιου είδους οδοντιατρικές εργασίες κοστολογούνται φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για μια τέτοια απόφαση.
Πρόσφατα μάλιστα, Έλληνες οδοντίατροι είχαν αποκαλύψει στο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο περιστατικά ασθενών που κατέληξαν στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία ή ηπατίτιδα, έπειτα από οδοντιατρική πράξη που έγινε στις γείτονες χώρες, όπως Αλβανία, Βουλγαρία ή Σκόπια.
Γι’ αυτό λοιπόν εμπιστευτείτε και συζητήστε με τον οδοντίατρό σας για τους τρόπους αποπληρωμής των όποιων οδοντιατρικών πράξεων πρέπει να ακολουθήσετε, και σίγουρα θα βρείτε μια ομόφωνη λύση!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Last modified: July 13, 2015

Close