Written by 9:55 pm Διάφορα

Τι να κάνετε στην περίπτωση που ξεμείνετε από οδοντόκρεμα

Άδεια οδοντόκρεμα

Στην εξαιρετική περίπτωση που ξεμείνετε από οδοντόκρεμα δεν θα πρέπει να παραμελήσετε την καθαριότητα του στόματός σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι καθαρισμού που μπορούν σας καλύψουν ωσότου προμηθευτείτε νέα οδοντόκρεμα.
Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας έστω και με σκέτο νερό ώστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών, τα οποία να παραμείνουν ανάμεσα στα δόντια σας θα δημιουργήσουν εστίες μικροβίων με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα για τα δόντια και τα ούλα σας.
Αν σας βρίσκεται θαλασσινό αλάτι τότε βρέξτε την οδοντόβουρτσα και βάλτε πάνω της θαλασσινό αλάτι και βουρτσίστε. Αν στεγνώσει κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος επαναλάβετε. Το αλάτι όμως απαγορεύετε σε όσους φορούν σιδεράκια διότι είναι διαβρωτικό.
Άλλος τρόπος καθαρισμού είναι το οξυζενέ. Μουλιάστε τις τρίχες της οδοντόβουρτσας σε οξυζενέ και βουρτσίστε τα δόντια σας. Όμως ο συγκεκριμένος τρόπος είναι για πραγματικά επείγουσες καταστάσεις και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το οξυζενέ για βούρτσισμα συνεχόμενα και πάνω από 2 φορές την εβδομάδα διότι θα προκαλέσετε μη αναστρέψιμη φθορά του σμάλτου των δοντιών.
Ένας ακόμα τρόπος καθαρισμού των δοντιών αποτελείται από μια συνταγή για να την χρησιμοποιείται εναλλάξ με την οδοντόκρεμά σας: Χρησιμοποιήστε 100γρ. λευκό πηλό, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και αρκετό νερό που βράζει για να δημιουργήσει μια κρεμώδη υφή. Ο λευκός πηλός βοηθάει στην αύξηση της αντοχής των δοντιών και  στην πρόληψη της τερηδόνας.
Μην αντικαταστήσετε όμως δια παντός την οδοντόκρεμά σας, διότι περιέχει συστατικά που δεν θα τα βρείτε αλλού και είναι απαραίτητα για την συνολική υγιεινή του στόματός σας.
Πηγή

(Visited 22 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close