Written by 9:40 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Πως θα προστατέψετε τα δόντια σας το καλοκαίρι

Ζευγάρι τρέχει στην παραλία

Το καλοκαίρι παίρνουμε μαζί μας διάφορα πράγματα που μας προστατεύουν από το…καλοκαίρι. Από το αντηλιακό για τις ακτίνες του ήλιου μέχρι βατραχοπέδιλα για το κολύμπι. Για τα δόντια σας όμως τι προστασία έχετε;
Πρώτα από όλα η γνώση βοηθάει να προστατευτείτε αποτελεσματικά. Εμείς θα σας δώσουμε την γνώση που χρειάζεστε.
1. Βασική γνώση λοιπόν είναι το που θα κολυμπήσετε. Αποφύγετε τις πισίνες λόγω του χλωρίου το οποίο μπορεί να φθείρει και να αποδυναμώσει τα δόντια. Ενώ το θαλασσινό νερό είναι αντισηπτικό και μειώνει τα μικρόβια που που προκαλούν τερηδόνα.
2. Η υπερέκθεση στον ήλιο κάνει κακό στο δέρμα. Όμως ο ήλιος κάνει καλό στα δόντια αφού διεγείρει τον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για τα δόντια. Με μέτρο λοιπόν η ηλιοθεραπεία και το χαμόγελό σας θα είναι λαμπερό.
3. Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι νόστιμα και δροσιστικά. Όμως τα εσπεριδοειδή λόγω των οξέων που περιέχουν θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και να ξεπλένεται άμεσα το στόμα σας με νερό. Το καρπούζι από την άλλη είναι ιδανικό και για τα δόντια αλλά και για να ξεπλύνετε το στόμα σας.
Tip: Για να αφαιρέσετε στίγματα από τα δόντια σας, τρίψτε τα με την εξωτερική επιφάνεια της φράουλας  ή με το εσωτερικό μιας φλούδας πορτοκαλιού.
4. Αποφύγετε να μασάτε παγάκια. Σίγουρα ένα δροσερό ρόφημα χρειάζεται τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, αλλά δεν χρειάζεται να μασάτε τα παγάκια διότι δημιουργούν ρωγμές στο σμάλτο των δοντιών με αποτέλεσμα την ευαισθησία των δοντιών στο κρύο.
5. Φροντίστε να έχετε πάντοτε μαζί σας νερό και να πίνετε συχνά. Μην αφήνετε το στόμα σας στεγνό – στην κυριολεξία – διότι έτσι επιταχύνεται η δημιουργία της τερηδόνας. Εναλλακτικά φάτε μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη ώστε να αυξηθεί η έκκριση σάλιου στο στόμα.
Τέλος, ένα tip για τις γυναίκες: Να θυμάστε ότι το κόκκινο και το ροζ κραγιόν δείχνουν τα δόντια σας πιο λευκά. Ενώ το ροδακινί και το κοραλλί χρώμα στο κραγιόν δείχνει τα δόντια σας πιο κίτρινα.
Πηγή

(Visited 53 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close