Written by 10:19 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Καταπολέμησε την ουλίτιδα με 3 τρόπους

Καταπολέμησε την ουλίτιδα με 3 τρόπους

Η συσσώρευση οδοντικής πλάκας, λόγο κακής στοματικής υγιεινής, είναι ο λόγος που εμφανίζεται η ουλίτιδα. Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στην πλάκα, με τον καιρό γίνονται πέτρα και έτσι προκαλείται ερεθισμός των ούλων. Συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ κόκκινα και ευαίσθητα ούλα, καθώς και ελαφριά αιμορραγία κατά το βούρτσισμα ή το δάγκωμα σκληρών τροφών, όπως το μήλο.
Η βασική πρόληψη όλων των οδοντικών νόσων περιλαμβάνει το καλό βούρτσισμα, τη χρήση οδοντικού νήματος και την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο. Υπάρχουν όμως επιπλέον 3 τρόποι για να καταπολεμήσεις την ουλίτιδα.
1. Ενυδάτωση
Διατήρησε το στόμα σου ενυδατωμένο. Το σάλιο είναι η φυσική ενυδάτωση του στόματος αποτρέποντας τη συσσώρευση τροφής και βακτηρίων. Όταν όμως το στόμα σου είναι ξηρό τι κάνεις; Το νερό είναι η λύση και ως δεύτερη λύση είναι η μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη για να παραχθεί σάλιο στο στόμα.
2. Διόρθωσε τα…”στραβά” της φύσης
Τα στραβά δόντια κάνουν τον καθαρισμό τους μια αληθινή πρόκληση και την ουλίτιδα να παραμονεύει στην γωνία. Αν μπορείς βρες τον τρόπο που ταιριάζει σε εσένα και ίσιωσέ τα. Ως τότε εκτός από οδοντικό νήμα χρησιμοποίησε και μεσοδόντια βουρτσάκια. Ζήτησε από τον οδοντίατρό σου να σου δείξει την χρήση τους.
3. Γυμνάσου 
Κι όμως, η αεροβική για 2 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα διεγείρει τη ροή αίματος στα ούλα και μειώνει τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, που συσχετίζεται με τη φλεγμονή.
Απλά τα πράγματα. Δεν κάνουμε υπερβολές αλλά ότι είναι απαραίτητο για την προσωπική μας υγεία, γιατί έτσι σέβεσαι το σώμα σου.
Πηγή

(Visited 10 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close