Written by 6:21 pm Διάφορα

Πειραιάς: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Η κατάλληλη εποχή για τον προληπτικό έλεγχο των δοντιών του παιδιού

Τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, υλοποιούν δωρεάν πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης.
Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη και έχουν εξετασθεί περί τα 50 παιδιά. Καταστάσεις που χρήζουν περαιτέρω θεραπεία ή παρακολούθηση παραπέμπονται στους «Γιατρούς του Κόσμου».
Ο Δήμος Πειραιά έχει παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS τον 1ο όροφο στο κτίριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Το πρόγραμμα θα προσφέρεται σε μόνιμη βάση και όσοι γονείς επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 210- 41.01.753/756.
Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ενισχύει τη συνεργασία της με τα Παιδικά Χωριά SOS και με τους «Γιατρούς του Κόσμου» αυτή τη φορά, επ΄ ωφελεία των παιδιών της πόλης μας. Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν οδοντιατρική εξέταση των παιδιών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη δύσκολη εποχή της γενικευμένης κρίσης που βιώνουμε όλοι. Στόχος μας είναι να υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στη στήριξη και στην προσφορά προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά. Αν και το πρόγραμμα μετρά λίγες μόνο ημέρες, πολλά παιδιά έχουν εξεταστεί, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε παρόμοιες κοινωνικές δραστηριότητες».
Ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» κ. Νικήτας Κανάκης επισήμανε: «Συνεχίζουμε τη μέριμνα για τα παιδιά του Πειραιά σε ένα ευαίσθητο και παραμελημένο τομέα όπως είναι η οδοντιατρική περίθαλψη. Θεωρούμε πως είναι υποχρέωσή μας να καλύψουμε τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων παιδιών της πόλης».
Πηγή

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close