Written by 11:48 am Επιστημονικά Νέα, Ιστορική Αναδρομή

Η συμβολή της Οδοντιατρικής Σχολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004

Η συμβολή της Οδοντιατρικής Σχολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μία από τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στους αθλητές και στους συνοδούς τους ήταν οι ιατρικές υπηρεσίες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, και συγκεκριμένα από τις 30 Ιουλίου–31 Αυγούστου, αλλά και κατά τη διάρκεια των Παρολυμπιακών Αγώνων, από 10 Σεπτεμβρίου–1 Οκτωβρίου, το πλήθος ανθρώπων που είχε πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες ανήλθε στα περίπου 17.000 άτομα και 7000 άτομα αντίστοιχα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Αθήνα. Αναμνηστική φωτογραφία των μελών ΔΕΠ,προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που παρείχαν ως εθελοντές οδοντιατρικές υπηρεσίες στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού


Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες παρέχονταν από το Οδοντιατρικό Τμήμα της Πολυκλινικής και αφορούσαν στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Το Οδοντιατρικό Τμήμα το είχε αναλάβει, σε εθελοντική βάση, η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Διευθυντή τον Πρόεδρο της Σχολής, Καθηγητή Γεώργιο Βουγιουκλάκη και είχε στελεχωθεί από 28 εθελοντές οδοντιάτρους, μέλη Δ.Ε.Π., μεταπτυχιακούς φοιτητές και επιστημονικούς συνεργάτες, από αντίστοιχο περίπου αριθμό βοηθών, κυρίως 4ετείς και 5ετείς φοιτητές, καθώς επίσης και από δύο οδοντοτεχνίτες.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Αθήνα. Φοιτητής, Γυφτόπουλος Δημήτρης, αθλητής της Νιγηρίας και Πατσούρη Αικατερίνη (Από αριστερά προς τα δεξιά)


Η υποδομή περιελάμβανε τέσσερα πλήρη οδοντιατρεία με υπερσύγχρονο εξοπλισμό ενώ τις απεικονιστικές ανάγκες τις κάλυπτε ένας ορθοπαντομογράφος και τρεις μονάδες ενδοστοματικών ακτινογραφικών, με δυνατότητα λήψης ψηφιακών ακτινογραφιών σε δίκτυο που εξυπηρετούσε τους τρεις Η/Υ που ήταν στη διάθεση των οδοντιάτρων που εργάζονταν στα οδοντιατρεία.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Αθήνα. Πύρρος Δημήτριος, Διευθυντής της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, Βουγιουκλάκης Γεώργιος, Καθηγητής, Δ/ντής Οδοντιατρικών Υπηρεσιών Πολυκλινικής, Κρεατσάς Γεώργιος, Καθηγητής, Δ/ντής Ιατρικών Υπηρεσιών Πολυκλινικής, Χαρτοφυλακίδης Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Διευθυντής Πολυκλινικής, Μήτσου Αργύρης, Αν.Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, ορθοπεδικός , Τόλης Γεώργιος, καρδιοχειρουργός, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, στέλεχος της Πολυκλινικής (Από αριστερά προς τα δεξιά)


Διαβάστε αναλυτικότερα για την συμβολή της Οδοντιατρικής Σχολής εδώ.
Πηγή

(Visited 74 times, 1 visits today)

Last modified: June 26, 2015

Close